Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Szeptember 18. 10:45, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kutató-fejlesztő laboratórium Bátonyterenyén

Kutató-fejlesztő laboratórium Bátonyterenyén

Megkezdte a munkát a Medi-Radiopharma Kft. új kutató-fejlesztő laboratóriuma Bátonyterenyén.

A közel százötvennyolcmillió forintos uniós támogatással induló projekt eddig ismeretlen lehetőségeket nyit az urológiai diagnosztikában. A gyógyszerkutatási program munkahelyet is teremt a megfelelő képzettségű szakemberek számára. Az első feladat egy, „A vese és vizeletelvezető rendszer megbetegedéseinek kimutatására alkalmas radioaktív gyógyszer előállítására szolgáló készlet kifejlesztése” lesz. Először gyógyászati minőségű alapanyagot állítanak elő, majd meghatározzák a diagnosztikai készlet ideális összetételét, és ellenőrzik az anyag radiokémiai stabilitását, tárolhatóságát, sugárterhelését. Ezután laboratóriumi állatkísérletekkel folytatódik a program. Az összes vizsgálati eredmény birtokában kezdődhet el az engedélyezési procedúra. Ha ez a fázis is megnyugtatóan zárul, egyszerre öt európai országban nyújtják be az engedélyekhez szükséges regisztrációs dokumentumokat.

A fotó nem a helyszínen készült.

Címkék: laboratórium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:41, szombat | Helyi

Futsal MK - A DEAC és a Tolna a női döntős.

A címvédő DEAC 2-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó TFSE-t, míg a Tolna-Mözs 4-1-re múlta felül a Salgótarjáni VSE-t szombaton a futsal Magyar Kupa női elődöntőjében a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Május 11. 08:00, szombat | Helyi

Hétvégén is jó idő lesz, csak néhol lehet zápor.

Eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.

2024. Május 10. 09:19, péntek | Helyi

3. szakasz (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető, 183 km)

Rajt: 2024. május 10. (péntek) 11:45, Kazincbarcika, Városháza. Befutó: 16:30, Gyöngyös-Kékestető.

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.