Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Január 27. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kubában edzőtáborozott a salgótarjáni bokszoló

Kubában edzőtáborozott a salgótarjáni bokszoló

Nemrég szűk két hetes edzőtáborozáson vett részt a magyar ökölvívó válogatott, Kubában. A 17 bunyós között ott volt Szőrös Márk is, a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) versenyzője.

A sportolónegyedik alkalommal látogathatott el a karibi szigetországba, ami még mindig a sportág Mekkájának számít.
Igazán sűrű esztendő vár a felnőtt válogatottra, hisz Európa-bajnokságot és világbajnokságot is rendeznek, az alapozás egyik fontos állomása volt a kubai edzőtábor. A mieink bahamai és venezuelai öklözőkkel is együtt készülhettek. A tapasztalt törzsgárda mellett a fiatalok is utazhattak, köztük Szőrös Márkkal.
– Nagyon jól éreztem magam Kubában – mesélte tudósítónknak hazaérkezését követően. – Napi három edzésünk volt, reggel 40 perces kocogással kezdtük a napot. Délelőtt szakmai, közös edzést tartottunk a kubaiakkal, ahol ütés-védéseket gyakoroltunk, tíz meneten keresztül. Délután újra futás volt terítéken, a végén erősítésekkel. A délutáni edzés után kaptunk kimenőt, szétnézhettünk a környéken. Leginkább alapozó edzéseket tartottak, ami azt jelenti, hogy a kondíció javítása és az erősödés volt a cél.
- Milyen programokban vettetek részt?
– Kétszer is megmérkőzhettünk a kubai válogatott tagjaival, súlycsoport szerint, három menetben, éles kesztyűkkel. Nekem nagyon jól ment a bunyó, az edzők is megdicsértek. A kubaiak meghívtak minket szurkolni egy nívós WSB mérkőzésre, amit hatalmas élmény volt végignézni. A többiekhez hasonlóan én is sok tapasztalatot szereztem.
- Mi a további programod?
– A napokban egy hetes edzőtáborba vonulok, Tatán. Február 2-án kezdődik a debreceni Bocskai István emlékverseny, arra készülök gőzerővel, és bízok benne, hogy jól sikerül majd a versenyzés – zárta beszélgetésünket Márk.
A válogatott szövetségi kapitánya, Kovács László a tavasz során több nemzetközi tornán is felméri a keret tagjait, remélhetőleg Márk is újra bebizonyítja majd, hogy a legjobbak közt van a helye.
A felvétel Kubában készült.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: bokszoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.