Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Május 07. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: Sakkozzuk ki!

Kreatív fesztivál a hobbiművészetek jegyében, Salgótarjánban!

Kreatív fesztivál a hobbiművészetek jegyében, Salgótarjánban!

Hétvégén hiánypótló, innovatív kezdeményezésként megnyitja kapuit a II. Kávészünet Nemzetközi Kreatív Fesztivál Salgótarjánban, a Tarjáni Gyermektáborban.

A három napos program középpontjában a közösségi alkotás és a hobbiművészetek legkülönfélébb formái állnak, de a szervezők folyamatos kulturális, színpadi programokkal, kézműves vásárral, gyermekjátszóházzal és úgynevezett férfipihenővel készülnek az érdeklődők számára. A kézművesség szerelmesei 15 különböző alkotóponton próbálhatják ki a változatos alkotói technikákat, előzetes bejelentkezés alapján pedig 5 mesterképzésen való részvételre is lehetőség nyílik, hazánk legnevesebb hobbiművészeinek vezetésével.

Az újszerű kezdeményezés célja, hogy erősítse a helyi, az ország más településeiről és a határon túlról érkező alkotói közösségeket, lehetőséget biztosítva számukra a hobbyművészetek színes palettájának kipróbálására. A fesztivál másik nagyon fontos törekvése, hogy innovatív módszerek felhasználásával népszerűsítse Salgótarjánt és Nógrád megyét, szűkebb pátriánk különleges természeti-, művészeti-, történelmi értékeit, partnerségben a megye legkülönfélébb intézményeivel közös programok mentén. A szervezők az előzetes felmérések alapján több száz érdeklődőt várnak 2019. május 10. és 12. között a Tarjáni Gyermektáborba.

A pénteki nap elsősorban az ismerkedésről fog szólni. A szombaton, 9 órai kezdettel az ünnepélyes megnyitót követően – ahol köszöntőt mondanak a fesztivál fővédnökei, Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere valamint dr. Szabó Sándor, kormánymegbízott - a színpadi kulturális programok sorát az Ifjú Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő Zenekar nyitja. Ezzel párhozamosan megnyílik a termelői piac és elindul a közösségi kreatív alkotás a különböző helyszíneken. Este hat óráig lesz lehetőség különböző dekorációs és ajándéktárgyak készítésére, majd kreatív kvíz és a Tücsök Zenekar koncertje zárja a napot. Vasárnap 10 órától nyitott mesterképzés szerveződik a VictoryArt Műhely közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:32, szerda | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.