Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Május 07. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: Sakkozzuk ki!

Kreatív fesztivál a hobbiművészetek jegyében, Salgótarjánban!

Kreatív fesztivál a hobbiművészetek jegyében, Salgótarjánban!

Hétvégén hiánypótló, innovatív kezdeményezésként megnyitja kapuit a II. Kávészünet Nemzetközi Kreatív Fesztivál Salgótarjánban, a Tarjáni Gyermektáborban.

A három napos program középpontjában a közösségi alkotás és a hobbiművészetek legkülönfélébb formái állnak, de a szervezők folyamatos kulturális, színpadi programokkal, kézműves vásárral, gyermekjátszóházzal és úgynevezett férfipihenővel készülnek az érdeklődők számára. A kézművesség szerelmesei 15 különböző alkotóponton próbálhatják ki a változatos alkotói technikákat, előzetes bejelentkezés alapján pedig 5 mesterképzésen való részvételre is lehetőség nyílik, hazánk legnevesebb hobbiművészeinek vezetésével.

Az újszerű kezdeményezés célja, hogy erősítse a helyi, az ország más településeiről és a határon túlról érkező alkotói közösségeket, lehetőséget biztosítva számukra a hobbyművészetek színes palettájának kipróbálására. A fesztivál másik nagyon fontos törekvése, hogy innovatív módszerek felhasználásával népszerűsítse Salgótarjánt és Nógrád megyét, szűkebb pátriánk különleges természeti-, művészeti-, történelmi értékeit, partnerségben a megye legkülönfélébb intézményeivel közös programok mentén. A szervezők az előzetes felmérések alapján több száz érdeklődőt várnak 2019. május 10. és 12. között a Tarjáni Gyermektáborba.

A pénteki nap elsősorban az ismerkedésről fog szólni. A szombaton, 9 órai kezdettel az ünnepélyes megnyitót követően – ahol köszöntőt mondanak a fesztivál fővédnökei, Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere valamint dr. Szabó Sándor, kormánymegbízott - a színpadi kulturális programok sorát az Ifjú Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő Zenekar nyitja. Ezzel párhozamosan megnyílik a termelői piac és elindul a közösségi kreatív alkotás a különböző helyszíneken. Este hat óráig lesz lehetőség különböző dekorációs és ajándéktárgyak készítésére, majd kreatív kvíz és a Tücsök Zenekar koncertje zárja a napot. Vasárnap 10 órától nyitott mesterképzés szerveződik a VictoryArt Műhely közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

2019. Október 14. 13:41, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből - videó

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei. Salgótarján belterületén a térfigyelő kamera által rögzített balesetben egy motoros sérült meg.