Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Augusztus 15. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Közösség vagy elmagányosodás?

Közösség vagy elmagányosodás?

Gyakran adódik a kérdés: szeret-e a ma embere közösséghez tartozni? Annak értékeit, irányelveit, magatartási szabályait elfogadni és legfőképpen áldozatot hozni érte?

Sajnos könnyebb felépíteni az embereket egymástól elválasztó válaszfalakat. Rohanás; bocsánat, de sietnem kell; szűkös udvariassági kérdések: a tégla a tégla mellé kerül és felépült a magány fala. Észre sem vesszük, hogy az ember, a legmagasabb intelligenciával rendelkező társas lény egyedül maradt.
De van ellenpélda is. A színjátszó-szolgálatra szegődött, a Kapás Attila plébános atyához tartozó egyházközségek amatőr színjátszóit tömörítő Szent László Közösség második éve működik. Létszámuk változó (30-40 fő), 2011-ben két előadás-sorozatunk volt. Az első a „Jézus pere”, amely egy különleges passió. Ennek bemutatása után, 2011. május 1-jén, Etesen határozták el, hogy a csoport együtt marad és felveszi a Szent László Közösség nevet.
Következett a második színdarabjuk, amelyet 12 helyszínen adtak elő: az „Akit megvédett Krisztus keresztje” című műsorban Szent István király életét mutatták be).
A „társulat a közös cél-közös érdek mellett döntött, az elmúlt másfél év alatt közösséggé, nagycsaláddá vált. Próbáikon és előadásaikon megtapasztalják és élik az összetartozást, az egymásra való odafigyelést, az intő kritikát, a együtt hullatott könnyeket és a véget érni nem akaró nevetést. Most harrmadik színdarabjuk előadására készülnek, amelyet az érdeklődők egy alkalommal már láthattak, a Pilinyben megrendezett VIII. Váci Egyházmegyei Találkozón. A színdarab Árpád-házi Szent Erzsébet életét eleveníti fel, a címe: „Tettem Krisztusban és Krisztusért, értetek”.

Előadásaik helyszínei és időpontjai:
Ságújfalu, kultúrház udvara: 2012. augusztus 20., hétfő délután 17 óra,
Etes, templom: 2012. szeptember 1., szombat, délután 15 óra,
Karancsság, templom: 2012. szeptember 1. szombat, délután 18 óra,
Szalmatercs, templom: 2012. szeptember 2., délután 16 óra,
Endrefalva, II. András Közösségi Ház: 2012. augusztus 19., vasárnap, délután 17 óra.

A csoport vallja: jobb adni, mint kapni. Nagyon szeretnének Önnek és családjának szerény ajándékukat: az egy órányi kikapcsolódást és szellemi-lelki feltöltődést átnyújtani! Az előadásaok ingyenesek, mindenkit szeretettel hívnak és várnak!
Dénes Katalin

Címkék: közösség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,