Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 18. 12:18, szerda | Helyi
Forrás: police

Közösen a természeti kincsek védelméért

Közösen a természeti kincsek védelméért

A természetvédelmi területek megóvása mellett, az engedély nélkül quadokkal és terepmotorokkal közlekedők kiszűrése a cél.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és Salgótarján Megyei Jogú Város és Cered, Bárna, Zabar Községi Önkormányzat közösen lépnek fel a természetvédelmi területeken engedély nélkül quadokkal és motorokkal közlekedők ellen. Ennek érdekében 2020. júliusban munkacsoport alakult meg, amelynek elsődleges célja a Nógrád megyében található természetvédelmi és különösen védett természetvédelmi területek, valamint a Natura 2000-es természetvédelmi területeken található természeti kincsek megóvása.

A munkacsoport alakuló ülésén részt vett dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője, Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, illetve Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának képviseletében Szatmáry Zsolt irodavezető, valamint Cered, Bárna, Zabar teleülések polgármesterei is. Az értekezleten résztvevők között teljes egyetértés volt abban, hogy a természet védelme mindenki számára fontos, és a cél elérése érdekében a közös fellépés elengedhetetlen.

Az alakuló ülést követően a munkacsoport következő ülésén döntés született arról, mivel nem a büntetés a fő cél, ezért a természetbe vezető utakon plakátok kihelyezésével hívják fel a figyelmet arra, hogy a természetvédelmi területen quadokkal, terepmotorokkal engedély nélkül közlekedni veszélyes és szabálytalan.

A plakátok kihelyezése után a célzott ellenőrzések november elején megkezdődtek. A rendőrök a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálat és a polgárőrség tagjaival 2020. november 6-án és 8-án közös ellenőrzéseket hajtottak végre Cered, Zabar, Salgótarján, Karancsberény és Karancslapujtő környékén található erdős területeken.

Az akció során a hatóságok intézkedtek két fővel szemben, akik házilag készített - hatósági engedély és jelzés nélküli - off-road járművekkel szabálytalanul közlekedtek természetvédelmi területen.

Nógrád megye erdős területein az elkövetkező időszakban a hatóságok részéről hasonló ellenőrzések várhatóak a szabálytalankodók kiszűrése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 08:00, kedd | Helyi

Napsütés erős széllel, de zápor most nem lesz.

Nyugaton, északnyugaton esőre ébredhetünk. A magasabb hegycsúcsokon havas eső, havazás is kialakulhat.

2024. Április 22. 16:41, hétfő | Helyi

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak

A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései: A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.

2024. Április 22. 16:20, hétfő | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 22. 13:54, hétfő | Helyi

EM: már több mint 5000 nyertes a Napenergia Plusz programban.

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)