Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 05. 08:43, hétfő | Helyi
Forrás: police

Közlekedik a család - Nógrád megye

Közlekedik a család - Nógrád megye

Az országos döntőn a salgótarjáni Herencsényi család képviseli a megyét.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. október 3-án rendezte meg Salgótarjánban a Közlekedik a család elnevezésű verseny megyei döntőjét, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetmentes közlekedésre, valamint kiemelje a szülői példamutató magatartás fontosságát.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont salgótarjáni telephelyén megvalósított megmérettetés járványügyi szabályok betartása mellett zajlott. A résztvevők a korábbi évekhez hasonlóan 5 versenyszámban mérhették össze tudásukat. Elsőként az elméleti feladat következett, ahol a felnőtteknek és a gyerekeknek tesztlapon kellett számot adniuk KRESZ és elsősegélynyújtási tudásukról. Ezután a szülők vezetéstechnikai ismeretükről adtak számot, amíg a gyermekek ügyességi pályán kerékpárral hajtottak végre közlekedési feladatokat.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza, az első három helyezett oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át.

A vetélkedőn harmadik helyen a Sáfár család, második helyen a Kerényi család végzett. A megyei döntőt a Herencsényi család nyerte, akik Nógrád megyét képviselik az országos döntőn, amelyet 2020. október 17-18-án rendeznek meg Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.