Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Június 03. 12:23, hétfő | Helyi
Forrás: police

\"Közlekedik a család\" megyei döntő

\

Nógrád megyét a Herencsény család fogja képviselni a versenysorozat országos döntőjén.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2019. június 1-jén rendezte meg Salgótarjánban a „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjét.

A megmérettetést, melyen összesen 14 család vett részt, Palkovics Viktor r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ügyvezető elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A versenyzők a korábbi évek megmérettetéseihez hasonlóan elméleti tudásukról egy KRESZ és egy elsősegély-nyújtási tesztlap kitöltésével adhattak számot. A családok ifjabb tagjai egy kerékpáros, az idősebbek pedig egy autós ügyességi pályán adtak számot gyakorlati tudásukról. A versenyzőnek mindezen túl elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát egy feladattal.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza, az első három helyezett pedig oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át.

A megmérettetésen harmadik helyen a Danyik család, második helyen pedig a Dúzs család végzett. Megyénket a Közlekedik a család országos versenyében – melyet 2019. június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében – a Herencsény család képviseli.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 13:07, kedd | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás Pásztón

Az október 23-ai rendezvény miatt Pásztón útlezárásra kell számítani.

2019. Október 22. 12:52, kedd | Helyi

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.