Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 03. 12:23, hétfő | Helyi
Forrás: police

\"Közlekedik a család\" megyei döntő

\

Nógrád megyét a Herencsény család fogja képviselni a versenysorozat országos döntőjén.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2019. június 1-jén rendezte meg Salgótarjánban a „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjét.

A megmérettetést, melyen összesen 14 család vett részt, Palkovics Viktor r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ügyvezető elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A versenyzők a korábbi évek megmérettetéseihez hasonlóan elméleti tudásukról egy KRESZ és egy elsősegély-nyújtási tesztlap kitöltésével adhattak számot. A családok ifjabb tagjai egy kerékpáros, az idősebbek pedig egy autós ügyességi pályán adtak számot gyakorlati tudásukról. A versenyzőnek mindezen túl elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát egy feladattal.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza, az első három helyezett pedig oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át.

A megmérettetésen harmadik helyen a Danyik család, második helyen pedig a Dúzs család végzett. Megyénket a Közlekedik a család országos versenyében – melyet 2019. június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében – a Herencsény család képviseli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.