Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Június 08. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Közlekedési rendőrök versenye

Közlekedési rendőrök versenye

Nógrád megye ad otthont a VII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenynek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idei évben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságát kérte fel a szakmai közlekedésrendészeti verseny országos döntőjének megrendezésére.

A VII. Országos szakmai verseny megnyitójára 2017. június 7-én Balassagyarmaton került sor. A megmérettetésre érkezőket Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, valamint dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte. A megnyitón Balla Mihály országgyűlési képviselő és dr. Szabó Sándor Nógrád megye kormánymegbízottja is jelen volt.

A kétnapos verseny elméleti és gyakorlati feladatokból áll. A versenyszámokban 19 megye és a főváros csapata vesz részt, és közel hatvan versenyző méri össze tudását. A versenyzők az elméleti versenyszámban KRESZ és szakmai tesztlapot töltenek ki, míg a gyakorlati feladaton szolgálati gépkocsival és motorkerékpárral bizonyíthatják vezetéstechnikai tudásukat, valamint karos forgalomirányításból is megmérettetnek.

Az elméleti feladatokra 2017. június 7-én Balassagyarmaton a Vármegyeházán került sor. A gyakorlati feladatokat 2017. június 8-án Salgótarján belvárosában tartják meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.