Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 28. 07:36, kedd | Helyi
Forrás: police

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Nógrád megyében

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Nógrád megyében

A fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából hirdetett versenyt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2017. március 25-én Salgótarjánban rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. A rendezvény célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése volt. A megyei döntőn azok a diákok vehettek részt, akik az elődöntőkön a legjobb eredményeket érték el a megyében.

A versenyzők kerékpáros, személygépkocsi vezető és segédmotor-kerékpár vezetőként mérhették össze tudásukat. A középiskolásoknak a versenyen egy-egy közlekedési KRESZ tesztlapot kellett kitölteniük, illetve - a versenyző kategóriájának megfelelő járművekkel - gyakorlati ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk.

Az országos döntő 2017. április 25-27. között kerül megrendezésre Kaposváron, ahol a kerékpáros kategóriában Fodor Richárd (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), segéd-motorkerékpár kategóriában Pongrácz Patrik (Salgótarjáni SZC Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), míg személygépjármű kategóriában Kuti Krisztián (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) képviseli majd Nógrád megyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.