Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2013. Április 13. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Közbiztonsági nyílt napot rendeztek Pásztón

Közbiztonsági nyílt napot rendeztek Pásztón

Jó hangulatú rendezvényre került sor Pásztón az esélyegyenlőség jegyében.

A Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Pásztó Város Önkormányzata és a Pásztói Rendőrkapitányság, valamint az RSOE és Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pásztói Tankerülete közös szervezésében került megrendezésre a Pásztó és vonzáskörzete településeinek közbiztonsági nyílt napja 2013. április 12-én, pénteken. A „sport-művészet-rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében” címmel megtartott versenyeknek a KIK Pásztói Tankerület Iskolája adott otthont, ahová közel harminc településről, nyolcszáz óvodás és iskolás gyermek érkezett.
Szabó Zsolt iskolaigazgató köszöntötte a vendégeket, ezt követően a rendezvényt megnyitotta Némedi Gábor r. ezredes rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott főkapitánya, valamint Vincze P. Márton az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központ igazgatója. Főkapitány úr megköszönte az alapítványnak az elmúlt években a gyermek- és ifjúságvédelem, a bűnmegelőzés, a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, valamint a közrend és a közlekedésbiztonság védelme érdekében szervezett rendezvényeit. A szervezők az országban megtartott számos vetélkedővel, bemutatóval, és táborokkal nagy sikerrel embertömegeket mozgatnak a cél érdekében. Köszönetét fejezte ki valamennyi rendezőnek, mert ismét megyénkben kerülhet sor - Salgótarján, Cered, Rimóc és Szécsény után – e nagyszabású rendezvény megtartására, melynek eredményeként játékos, sportos formában több lehetőség nyílik a nógrádi gyermekek rend őreibe vetett bizalmának növelésére. A megnyitót követően megkezdődött az iskola termeiben és udvarán egymással párhuzamosan a különféle versenyszámok lebonyolítása.
A program során gondoltak az óvodáskorú, általános és középiskolásokra
is a rendezők. A gyerekek körében ismét nagy sikere volt Tomi Bohócnak, aki
szórakoztatta és játékos formában próbálta elsajátíttatni a legkisebbekkel a közlekedési szabályokat. Majd az ovisok „Mini-KRESZ” versenyen is részt vehettek.
Az iskoláskorúak a kerékpáros ügyességi, ugrókötél, kosárra dobás verseny, KRESZ, bűnmegelőzési és a kábítószer fogyasztás veszélyeire figyelmeztető és a környezetvédelemmel kapcsolatos szabályszegésekre is kitérő tesztek kitöltésével mérték össze tudásukat.
A rendőrség a programot kutyás, valamint a megkülönböztető jelzéssel ellátott motor és személygépkocsi bemutatójával színesítette. A bűnügyi technikusok a jelentkezők részére saját ujjlenyomataikat is elkészítették.
A gyerekeket ezt követően AYALA és Anita előadóművészek szórakoztatták,
majd a versenyek díjazottjainak az eredményhirdetés alkalmával Dr. Kun József nyugalmazott rendőr ezredes, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány elnöke és Vida Ottó Kolozs r. alezredes rendőrségi főtanácsos, a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője adta át a díjakat.

Címkék: esélyegyenlőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 21:04, péntek | Helyi

Kanadai szuperdisznók

Kanadai szuperdisznók fenyegetik Észak-Amerikát. Kanadai vaddisznók készülhetnek támadásra Dél- és Észak-Dakota, Montana és Minnesota ellen, ahol több milliárd dolláros kárt okozhatnak.

2024. Május 31. 21:00, péntek | Helyi

Kreicsi Bálint - SALGÓTARJÁN - VÁROSFEJLESZTÉSI PROGRAM - 5. Szakképzés

SALGÓTARJÁN LEGYEN FEJLŐDŐ VÁROS!

2024. Május 31. 21:00, péntek | Helyi

Felszállás közben balesetezett egy amerikai F-35B lopakodó vadászgép

katapultálnia kellett a pilótának.

2024. Május 31. 20:53, péntek | Helyi

Kreicsi Bálint - SALGÓTARJÁN - VÁROSFEJLESZTÉSI PROGRAM - 4. Kelet-nógrádi gazdaságfejlesztési tengely

SALGÓTARJÁN LEGYEN FEJLŐDŐ VÁROS!