Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 31. 10:58, péntek | Helyi
Forrás: police

Közbiztonsági nap Sámsonházán

Közbiztonsági nap Sámsonházán

A rendőrök a lakosság bűn- és balesetmegelőzési ismereteit bővítették a rendezvényen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai tartottak a napokban bűn- és balesetmegelőzési előadást a Sámsonházán megrendezett Közbiztonsági napon.

A helyi óvodában és a községi könyvtárban az érdeklődőknek Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy a vakáció veszélyeiről és a 112-es segélyhívó használatáról tartott előadást. Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály bűnmegelőzési előadója rövid ismertető filmekkel szemléltette az idősek sérelmére leggyakrabban elkövetett úgynevezett „trükkös lopás” és „unokázós csalás” módszereit. Előadásának végén a jelen lévők megtekinthették azokat az otthonaikban is alkalmazható biztonságtechnikai eszközöket, amelyek személy- és vagyonvédelmet egyaránt szolgálnak. A szakemberek az ismertetett témákról szóló és megelőzési tanácsokat tartalmazó szóróanyagot is átadtak a résztvevőknek azzal a kéréssel, hogy hívják fel ismerőseik figyelmét is a megelőzés fontosságára és kövessék az abban leírt tanácsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.