Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 07. 09:48, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Szeretem a kihívásokat!

Kovács Sanyi: Szeretem a kihívásokat!

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel a május 9-i FRT.HU Kupasorozat futama előtt.

Áprilisban egy sikeres versenyt teljesítettél az Opel Tigrával. Most fordított pálya lesz. Erre miként készülsz fel?
- Napok óta tanulmányozom, memorizálom a pálya nyomvonalát. A nap legelején van lehetőség a pálya bejárására. Turák Laci csapattársammal ki is fogjuk használni.

Van-e kedvenc kanyarod vagy kanyarkombinációd?
- Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mivel minden versenyen más-más a pálya nyomvonala. Szeretem a technikás, furfangos pálya kialakításokat.

Mennyire motivál, ha a kategóriádban egy-egy sporttársad hasonló időt megy, mint te?
- Nagyon motivál. A kategóriámban több versenytársammal is fej-fej mellett csináljuk a jobbnál jobb időeredményeket.

Szoros lesz a szombati időterved. Gokartbajnokságban is rajthoz állsz. Hol is? Miért is? Milyen eredményeid vannak eddig?

- Az idei évben mind a két Kupasorozatban részt veszek, viszont ez a nap a kivétel, amikor mind a két verseny egy napra esik. Délelőtt és kora délután FRT Rallye, amikor vége, már indulunk is Turák Laci csapattársammal Kiskunlacházáról Kecskemétre, hogy részt vegyünk a Birizdo Kart gokartversenyén is.
Ez a verseny lesz a bajnokság harmadik megmérettetése. Az első versenyen szoknom kellett a pálya vonalvezetését, és hogy rajtam kívül több gokart is a pályán van egyszerre. A másodiknál az időmérőn megszereztem a második helyet, négy századra maradtam csak le az első pozíciótól. A versenyen viszont sajnos műszaki hibás volt a gokartom, ezért folyamatosan csúsztam egyre hátrébb, majd a harmadik körben kiállni kényszerültem. Nagyon várom már a mostani megmérettetést is.

Miként tudod szellemileg, fizikailag összeegyeztetni egy napra a két versenyt?
- Szeretem a kihívásokat. Ez a nap fizikailag is és szellemileg is egyaránt megterhelő lehet, még nem volt alkalmam kipróbálni két versenyt egy napon. Mindent el kell kezdeni. Úgy gondolom, hogy autóversenyzőként minden ilyen jellegű problémát le tudok küzdeni megfelelő akarattal és kellő elszántsággal. A fő cél érdekében mindent meg kell tennem.

Segíti-e a gokartozás az autóversenyzésed?
- Igen, határozottan úgy érzem. Amióta gokartversenyekre járok, még bátrabban megyek a versenyautómmal is. A Csapatomtól is csak pozitív visszajelzéseket kapok az autóversenyzés-gokartversenyzés párosításával kapcsolatban.


Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Címkék: autósport, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.