Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 14. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: SSzC

Korszerűsítik a Fáy fűtési rendszerét

Korszerűsítik a Fáy fűtési rendszerét

Biztonságos, energiahatékony és a fenntartható működtetését lehetővé tevő, korszerű fűtési rendszer kiépítésébe kezdett az SSzC Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületében a Salgótarjáni Szakképzési Centrum. Az elavult, gazdaságtalan berendezések cseréjével komfortosabb, a kor követelményeinek jobban megfelelő környezetet biztosíthatnak az itt tanuló diákoknak. A nettó 70 millió forint értékű beruházást eredetileg a nyári szünetben végezték volna, de a munkálatokat a koronavírus járvány miatti távolléti oktatás idején már elindították.

Az idei tanévben 313 tanuló, 28 pedagógus és tizenegy technikai dolgozó élte mindennapjait Bátonyterenyén, a Fáy-ban. Gembiczki Ferenc, az SSzC kancellárja (és az oktatási intézmény egykori tanára) elmondta: az iskola korszerűtlen földgázüzemű fűtési és melegvíz termelő rendszere teljes korszerűsítésre szorult. A régi kazánok fogyasztása rendkívül magas volt és a szabályozatlanságuk miatt az iskolaépület energetikai korszerűsítését követően sem csökkent a fűtési költség. A magas üzemeltetési költségek mellett a külső vállalkozókkal történő rendkívül magas javítási, és karbantartási költségek is indokolták a több részből álló rendszer cseréjét, szabályozhatóvá tételét.

Dániel László, az SSzC bátonyterenyei tagintézményének igazgatója hozzátette: a régi fűtési rendszerük nem biztosította megfelelően az iskola ”A” és „B” épületének, valamint a tornateremnek a fűtését, s az „A” épület – benne a kollégium - és a tornaterem melegvízellátását. A gazdaságtalanság mellett sajnos az alapvető komfortigényeket és az üzembiztonságot sem teljesítette maradéktalanul. Ezért került sor a korszerű kondenzációs kazánok beépítésére. Annak érdekében, hogy hatékonyan lehessen kihasználni a már elvégzett felújítás kínálta megtakarítási lehetőségeket, szükségessé vált az „A” épület fűtési rendszerének a teljes felújítása, az iskola és a kollégium eltérő igényeinek megfelelően szabályozott rendszer kialakítása.

Gembiczki Ferenc, az SSzc kancellárja az új tanévre már a helyreállítással, festéssel együtt kész épületgépészeti beruházás várható eredményéről elmondta: ezzel vonzóbbá teszik nem csak az iskolaépületet, de magát az iskolát, így remélik, hogy a jövőben a diáklétszám marad, sőt növekedni fog Bátonyterenyén. Az SSzC kancellárja hozzátette: az új fűtési rendszer üzemeltetésével mintegy 10 millió Ft költségcsökkentést tudnak megvalósítani. Az „A” épület lehűlő felületeinek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a tornaterem felújítása következtében a korábbi 1200 kW beépített teljesítmény helyett mindössze 320 kW beépített teljesítmény elegendő az épületek kifűtésére és a melegvíz-szükséglet kielégítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.