Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 24. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Körbetekerhetjük a Velencei tavat

Körbetekerhetjük a Velencei tavat

Körbebiciklizhető a Velencei-tó – tudatta közleményében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, L. Simon László, országgyűlési képviselő, Tóth István, a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Takács János, Pákozd község polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármestere, valamint Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró község polgármestere társaságában ünnepélyes keretek közt vágta át az átadást jelképező szalagot Pákozdon, a Katonai Emlékparkban.


A több mint félmilliárd forintos uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-hálózat befejező szakaszának - amely a térség főbb turisztikai látványosságait kapcsolja össze - elkészültével Pákozd, Velence és Sukoró települések régi törekvése valósult meg. Mostanáig ugyanis hiányzott az a körülbelül 15 km-es kerékpárút-szakasz, amellyel immáron biztonságosan és kényelmesen körbekerékpározhatóvá vált a Velencei-tó.

A Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat befejező szakaszának átadásán a sportért felelős államtitkár elmondta, hogy véleménye szerint a kerékpározás a szabadidő aktív eltöltésének egyik igazán jó formája. Kiemelte, hogy az állami sportirányítás részéről a Sportért Felelős Államtitkárság a 2011-es évben csaknem 600 millió forintot különített el szabadidősport feladatokra. Ez az összeg így majdnem duplája a 2010-ben a szabadidősport szféra működtetésére és fejlesztésére szánt állami forrásnak.

Czene Attila hangsúlyozta: „Ez is azt bizonyítja, hogy a kormány következetesen végigmegy azon a - sport területét érintő - úton, mely az ország egészségügyi mutatóinak javítását, a különböző sportágakkal kapcsolatos infrastrukturális fejlesztéseket, a rendszeres testmozgás megszerettetését tűzte ki céljául.” Hozzátette, hogy ez is összhangban áll a sportvezetés elképzeléseivel, miszerint, ne csupán sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk. (lm)

MNO

Címkék: velencei-tó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére