Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Október 21. 21:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Koraszülöttek ügye - Főigazgató: a vizsgálat nem tárt fel sem szakmai, sem személyi hibát

Koraszülöttek ügye - Főigazgató: a vizsgálat nem tárt fel sem szakmai, sem személyi hibát

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója szerint az a legfontosabb, hogy a vizsgálat nem tárt fel sem szakmai, sem személyi hibát. Mint az MTI-nek hétfőn elmondta, örül a vizsgálat eredményének.

Augusztus 5. és 14. között kilenc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban, emiatt Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. A vizsgálat idejére mentesítették a munkavégzés alól Csiba Gábort, aki keddtől ismét munkába állhat.
A főigazgató az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a kórház koraszülött intenzív centrumában történt halálesetek miatt augusztusban azért is kérte felfüggesztését a munkavégzés alól, hogy pártatlan és egyértelmű legyen a vizsgálat.
A munkakörébe visszahelyezett főigazgató-főorvos szerint az elmúlt 72 napban a kórház valamennyi dolgozója helytállt, a betegek gyógyításában semmiféle fennakadás nem volt.
Mint mondta, bízik abban, hogy a kórház a jövőben is ugyanolyan jól működik majd, mind korábban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 07:59, szerda | Belföld

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.