Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2023. Március 19. 03:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Kora tavaszi kiránduló idő!

Kora tavaszi kiránduló idő!

A megnövekvő fátyolfelhők zavarhatják meg a napos időt.

Vasárnap csak a megnövekvő fátyolfelhők zavarhatják meg a napos időt. Csapadék továbbra sem lesz. Több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet a délkeleti szél. Hajnalban -6, +3 fokig csökken a hőmérséklet. Napközben 12-18 fokot mérhetünk.

Hétfőn többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet, sok helyen szűrt napsütés várható. Kisebb eső, zápor főként a Dunántúlon fordulhat elő helyenként. Északnyugaton megélénkül az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -1, +7 fok várható. Délután 13-19 közé melegedhet a levegő.

Kedden többórás napsütésre készülhetünk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. Északon, északkeleten néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Reggel pára-, ködfoltok képződhetnek helyenként. Többnyire mérsékelt lesz az északnyugati szél. Hajnalban már csak a hidegebb, fagyzugosabb tájakon fagyhat. Délután 14-20 fokra van kilátás.

Szerdán is túlnyomóan napos időjárás ígérkezik. Kisebb eső, zápor itt-ott előfordulhat. Az élénk, erős délnyugati széllel egyre melegebb levegő érkezik. Hajnali pára-, ködfoltok még lehetnek, de fagyni már nem fog. A csúcshőmérséklet 16-22 fok között alakulhat.

Szárazabb napok jönnek, és napról napra közelebb kerülünk az igazi tavaszi időhöz.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem várható fronthatás.

A hideg, több helyen fagyos reggel miatt még felerősödhetnek az ízületi bántalmak, majd gyors melegedés kezdődik, ami sokak szervezetét megterhelheti.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok jelentkezhetnek.

A melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén is előfordulhat.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Töltsünk minél több időt a szabadban! A hideg reggeli órákban még érdemes kicsit rétegesebben felöltözni, mert könnyen megfázhatunk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap is folytatódik a napos-fátyolfelhős időjárás, csapadék sehol sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Szeberényi András (Végre tavaszodig és melegszik az idő) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 13:12, péntek | Helyi

A zászlót tudjuk pótolni, az életet nem!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél elhelyezett fényvisszaverő elemekkel ellátott zászlókat hiába pótoljuk, újra eltűnnek.

2023. Március 24. 11:49, péntek | Helyi

MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT AZ IDEI AMTS!

Idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban nyitotta meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal té

2023. Március 24. 06:48, péntek | Helyi

Embercsempész bíróság előtt!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai három nap alatt lezárták a hét elején embercsempészésen tetten ért cseh férfi ügyének vizsgálatát.

2023. Március 24. 01:00, péntek | Helyi

Meleg tavaszi időt lehűlés követ!

Ismét napos-fátyolfelhős idő várható.