Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 22. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Konferencia az ifjúságért

Konferencia az ifjúságért

Értékelték a gyermekvédelem területén dolgozók az elmúlt évi tevékenységet és meghatározták a jövőben feladatokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban ifjúságvédelmi konferenciát rendezett. Az értekezleten részt vett a megye valamennyi gyermekjóléti szolgálatának vezetője és a rendőrkapitányságok ifjúságvédelmi szakemberei. A konferencián a Nógrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalát annak vezetője, Dr. Bartáné Dr. Plantek J. Judit képviselte. Az évente megrendezésre kerülő rendezvény célja volt, hogy a gyermekvédelem területén dolgozók értékeljék a 2013. évben végzett ez irányú tevékenységet, és meghatározzák a jövőbeni feladatokat.
A munkaértekezletet Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes bűnügyi főkapitány helyettes nyitotta meg. Ezt követően Medve Judit r. alezredes a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője számolt be az ifjúságvédelemmel kapcsolatos rendőrségi aktualitásokról. Dr. Németh Zsolt nyugalmazott rendőr ezredes, kriminológus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi karának tanára, az Országos Kriminológiai Intézet tagja „Dilemmák a gyermekvédelmi jelzőrendszer és a gyermekjóléti szolgálatok működésével kapcsolatban” címmel tartott előadást. Majd Cserkúti Gáborné, az Egészségügyi-Szociális Központ Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője és Tóth Józsefné, a Bátonyterenyei Szociális Központ igazgató-helyettese a gyermekjóléti szolgálatok szakembereinek elmúlt évi tapasztalatairól tájékoztatták a jelen lévőket. A rendezvényt záró fórumon kötetlen szakmai beszélgetésre nyílt lehetőség a résztvevők között.
Az értekezleten elhangzottak alapján megállapítható, hogy Nógrád megyében a gyermekvédelmi szakemberek együttműködése hatékony, az úgynevezett ifjúságvédelmi jelzőrendszer tagjainak munkakapcsolata kimagasló.

Ízkollázs
Palóc blog

Címkék: konferencia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".