Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 27. 11:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Költségvetés – Jobbik: a tervezet komoly károkat okoz a gazdaságnak

Költségvetés – Jobbik: a tervezet komoly károkat okoz a gazdaságnak

A Jobbik szerint a kormány olyan költségvetési javaslatot tett le az Országgyűlés asztalára, amelyik közép és hosszú távon egészen biztos, hogy jelentős károkat fog okozni a magyar gazdaságnak.

Erről a 2013. évi büdzsé parlamenti vitájának megkezdése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt Volner János frakcióvezető-helyettes, aki úgy értékelte: a jövő évi költségvetés ahhoz járul hozzá, hogy a gazdaság teljesítménye ne tudjon nőni, a vállalkozások versenyképtelenné váljanak, a működő magyar és a külföldi tőkebefektetések pedig elhagyják az országot.
Miközben Magyarországot zuhanó beruházási teljesítmények jellemzik, a kormány, "Isten tudja, hogy mire alapozva", növekedést vár a gazdaságtól - folytatta az ellenzéki politikus.
Volner János úgy fogalmazott, hogy amikor a kabinet a "megszorító intézkedéseket meghozza", akkor egyszerre elégíti ki az EU és az IMF elvárásait és okoz kárt a magyar gazdaságnak. Hozzátette: a kabinet a büdzsével "gondoskodott arról", hogy 2013-ban akkor se legyen 1,6 százalékos a növekedés, ha a nemzetközi környezet jól alakul az ország számára.
A tranzakciós adó és több más adófajta bevezetése pedig csak arra jó, hogy elüldözzék Magyarországról a vállalati szférát – jelentette ki.
A kabinet a bevételi oldalon szerinte olyan adókkal számol, amelyeknek kétséges a megalapozottsága, mert az azokat alátámasztó adótörvények még el sem készültek. A kormány eközben időnként "egészen brutális módon nyúl bele" a kiadási oldalba – tette hozzá Volner János.
Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik az egykulcsos helyett egy olyan adórendszer bevezetésére tett javaslatot, amelyik a termelő ágazatokat, a kutatásfejlesztést, az ipart, a turizmust és idegenforgalmat, továbbá a mezőgazdaságot preferálja, mert szerintük ezek a szektorok képesek külső jövedelmeket becsatornázni a gazdaságba.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről