Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Klein László emlékverseny - Salgótarján

Klein László emlékverseny - Salgótarján

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja bizonyult a legjobbnak a Klein László emlékversenyen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Technikai Osztálya 2019. szeptember 27-én hetedik alkalommal rendezte meg elhunyt kollegájukról, Klein László posztumusz alezredesről elnevezett emlékversenyét.

A Salgóbányán megrendezett emlékversenyt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megye bűnügyi technikusainak a kimagasló szakmai munkájukért. Ezt követően Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a feladatokat a megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csapatai részére.

A kétfős csapatok elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, melyek célja elsősorban a bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével a bűnügyi technikusok ismereteinek bővítése volt. A csapatoknak összesen hat állomáson, 20 perc határidő alatt kellett legjobb tudásuk szerint teljesíteni a feladatukat.

A megmérettetés legeredményesebb csapata a Salgótarjáni Rendőrkapitányság volt. A dobogó második fokára a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, harmadik fokára a Pásztói Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai állhattak. A „Legjobb technikus díját” a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot ellátó Némedi Gábor rendőr főtörzsőrmester, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Bozó Cecília rendőr alezredes vette át. A gyakorlati feladatok legjobb végrehajtásáért a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai kaptak különdíjat.

Az emlékversenyen jelen volt a verseny névadójának fia, Klein Péter is, aki különdíjat adott át a legeredményesebb csapat részére.

Az emlékversenyen különdíjat adott át Bíró Csaba rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály, Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője a legjobb szemlebizottság vezető és a legjobb bűnügyi technikus részére.

Az emlékversenyt megtisztelte jelenlétével továbbá az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának vezetője Dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes, valamint Seres Péter tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is.

Klein László rendőr alezredes kiváló szakemberként 1986 és 2003 között irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.