Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 03. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kivásárolta a Veolia-csatornamű érdekeltségét a megyszékhely

Kivásárolta a Veolia-csatornamű érdekeltségét a megyszékhely

Salgótarján önkormányzata kivásárolta a francia Veolia leányvállalatának, a KEST-SCS Kft.-nek a Salgótarjáni Csatornamű Kft.-ben lévő 10,4 százalékos tulajdonrészét.

Az erről szóló döntést csütörtöki ülésén hozta meg a testület, az adás-vételi szerződést a közgyűlés szünetében írták alá. A helyi csatornavállalat ezzel teljesen az önkormányzat tulajdonába került.
Leányvállalatán keresztül a Veolia 2004-ben vásárolta meg a Salgótarjáni Csatornamű Kft.-ben a helyi befektetők üzletrészét. A cég ezt követően húszéves lejárattal 250 millió forint tulajdonosi kölcsönt adott a társaságnak azzal, hogy azt az osztalékból törleszti a kisebbségi tulajdonosnak. Salgótarján polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda a csütörtöki testületi ülésen közölte: az adás-vétellel az önkormányzat egy számára kedvezőtlen szerződés végére tesz pontot, ugyanis a kisebbségi tulajdonos menedzsmentjogai egyoldalú előnyöket jelentettek. Palkó György, a Veolia vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az önkormányzat szándékait nem akarták akadályozni, ezért ajánlották fel megvételre a kisebbségi üzletrészt. A 150 millió forintos vételárat méltányosnak nevezte.
Eötvös Mihály, Salgótarján alpolgármestere a közgyűlésben azt mondta, hogy a Veolia leányvállalata a 250 millió forintos tulajdonosi kölcsöne fejében eddig 524 millió forint menedzsment-díjhoz jutott, a hitelből 220 millió forintot visszakapott, miközben papíron még 120 millió fennmaradt az önkormányzati cég tartozásából.
Salgótarján önkormányzata jelentős, az országostól jóval nagyobb mértékű rezsicsökkentésre használja fel azt, hogy a társaságban szabad kezet kap. A lakossági díjcsökkentésről még csütörtökön döntenek – tette hozzá a polgármester.

Címkék: kivásárolta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.