Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Március 27. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: hir24

Kitiltották a suliból, mert kiállt rákos barátnője mellett

Kitiltották a suliból, mert kiállt rákos barátnője mellett

A 9 éves kislány azért borotválta le a haját, hogy rákos barátnője ne érezze magát egyedül. Csakhogy ezzel vétett az iskolai szabályzat ellen...

„Úgy éreztem, helyes, amit csinálok” - mondja a KUSA televíziós csatornának a megszeppent kilencéves, Kamryn Renfro, miután kiderült, kitiltották az iskolájából, a coloradói Camrock Academyről. Nem azért, mert rosszalkodott vagy mert semmibe vette a tanárait, hanem azért, mert levágatta a haját, hogy ezzel vidítsa fel rákbeteg legjobb barátnőjét, a szintén kilencéves Delaneyt...

„Olyan izgatott voltam, amikor elárulta, hogy levágatja a haját. Végre volt valaki, aki támogatott, aki nem kinevetett vagy csúfolt a „frizurám” miatt” - ezt már a csupamosoly Delaney mondja, akinél a periférikus idegrendszer rosszindulatú daganatát, az úgynevezett neuroblasztómát a közelmúltban diagnosztizálták.

Csakhogy, hamar kiderült, hiába a jó szándék, ha az vét a szabályok ellen... Amikor a kis Kamryn másnap suliba ment, az iskolavezetés közölte vele, kopaszsága miatt kitiltják az iskolából, és addig nem engedik vissza, míg a haja ki nem nő, vagyis addig, míg meg nem felel a suli által előírt szabályoknak. Kamryn és Delaney édesanyja kiborult, csalódásukat pedig először a Facebookon tették közzé.

Nem is gondolták, milyen sokan támogatják majd őket, pedig így lett... A két kislány szívbemarkoló története futótűzként terjedt az interneten, és hamarosan a világsajtó is felkapta. Néhány óra múlva a világméretű felháborodás elsöpörte a szigorú vezetőséget és a dress code-ot, és az iskola visszakozott. Elismerték, hogy tévedtek, amikor kitiltották diákjukat, pedig az jószándékból és nem lázadásból vágatta le a haját, és visszaengedték a kislányt, aki ezután elárulta, egyáltalán nem bánta meg tettét.

Forrás: www.hir24.hu

Címkék: rák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.