Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 25. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Kisebbségi Nap Balassagyarmaton

Kisebbségi Nap Balassagyarmaton

A TKKM diákok részére tartott rendezvényt a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munakacsoportja 2014. október 22-én a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban tartotta meg a „Kisebbségi Nap” elnevezésű rendezvényét a Mikszáth Kálmán Gimnázium, Szakközépsikola és Szakiskola diákjai részére. A rendezvény célja elsősorban a roma fiatalok figyelmének felkeltése a rendőri hivatás iránt, a fiatalok rendészeti pályára történő toborzása, a rendvédelmi szervek tevékenységének bemutatása mellett a bűn- és baleset-megelőzésre nevelés.
A rendezvényt Ferencsik Raymond r. alezredes, rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, és egyben köszöntötte a résztvevőket. Beszédében beszámolt a 2011-ben megalakult Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport tevékenységéről, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőivel történő folyamatos és hatékony kapcsolatartásról, együttműködésről. Beszámolt továbbá arról, hogy az elmúlt évben az együttműködés keretében számos bűn- és baleset-megelőzési rendezvény megtartására került sor, elsősorban azon általános és középiskolákban, ahol nagyobb számban tanulnak hátrányos helyzetű tanulók.
Ezt követően a művelődési ház területén - egymással párhuzamosan - több helyszínen megkezdődött a különféle programok lebonyolítása. Makula György r. őrnagy, az ORFK Kommunikációs Szolgálat főosztályvezető-helyettese a rendőri hivatásról és a roma kultúráról tartott előadást az érdeklődők számára. Megítélése szerint nagyon fontos, hogy a romák közül minél többen dolgozzanak a rendvédelmi szerveknél, mivel ennek pozitív üzenete van az előítéletesség mérséklése terén is.
A „Tolerancia, másság” - bűnmegelőzési előadás, továbbá az „Élőben a tárgyalóteremből” című rendőrségi, bűnmegelőzési szakemberek által tartott speciális kábítószer-prevenciós program mellett a fiatalok rendőrségi kutyás bemutatót is láthattak, továbbá a „részegszemüveget” is kipróbálhatták.
A rendezvényen érdeklődő tanulók részére hasznos és tartalmas szórakozást teremtettek a szervezők.

Címkék: TKKM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.