Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 09. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/nograd24

Kirúgták Bátonyterenye fideszes alpolgármesterét

Kirúgták Bátonyterenye fideszes alpolgármesterét

A hétfőn megtartott Bátonyterenye rendkívüli képviselőtestületi ülésén 10 igen egy tartózkodó szavazattal megvonták Horváth Tibor alpolgármesteri kinevezését.

Egy hónapra a választásokig Gembiczki Ferencet bízták meg az alpolgármesteri feladatok ellátására - írja a nograd24.hu. A portálnak nyilatkozott a város polgármestere és a most kirúgott alpolgármester is.
Úgy tűnik, a Bátonyterenyén nem csitul a Fidesz-botrány. Ahogy már hírportálunk beszámolt arról Horváth Tibor a város most visszahívott alpolgármestere visszalépett a jelöltségből, majd bejelentette, hogy független polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választásokon.
Hétfőn rendkívüli testületi ülést tartottak Bátonyterenyén. A rendkívüli testületi ülés összehívását az indokolta, hogy a múlt héten Horváth Tibor Bátonyterenye alpolgármestere visszalépet a Fidesz jelöltségéből és független polgármesterjelöltként szándékozik indulni az őszi önkormányzati választásokon. A testületi döntés értelmében a mai napon 10 igen, egy tartózkodó szavazattal megvonták Horváth Tibor alpolgármesteri kinevezését és egy hónapra Gembiczki Ferencet bízták meg, hogy ellássa a város alpolgármesteri teendőit. Információink szerint a rendkívüli testületi ülésen Horváth Tibor nem vett részt.
Nagy-Majdon József Bátonyterenye fideszes polgármestere a Nógrád24-nek azt mondta, hogy a teljes indokát annak, hogy Horváth Tibor visszalépet, az őt jelölő szervezet színeiből nem tudják. Egyben a polgármester elmondta, hogy az alapszabályuk értelmében automatikusan megszűnésre került Horváth Tibort párttagsága - melynek hat évig városi elnöke volt- , ugyanis nem lehetséges az, hogy a párton belül valaki szembe induljon a Fidesz által indított jelölttel. Hozzátette, mivel vele szemben indul a polgármesteri székért, ezért megingott a bizalma Horváth Tiborban.
Ezzel indokolta Nagy-Majdon az alpolgármester visszahívását. A polgármester lapunknak elismerte, hogy valóban volt konfliktus, feszültség közte és a most menesztett alpolgármester között. Nagy-Majdon József hírportálunknak elmondta, hogy a lehető legjobb jelöltet sikerült állítaniuk Horváth Tibor helyett a maconkai ötös számú választókerületben Letovai Zoltán személyében, akinek közel két óra alatt gyűlt össze a szükséges támogatói aláírás.
Bátonyterenye polgármestere cáfolta azokat az értesüléseket, hogy Horváth Tibor feleségét azonnali hatállyal kirúgták munkahelyéről a Bátonyterenyei Ady Endre Művelődéi Központból. Bátonyterenye polgármestere hírportálunktól feltett kérdésre, hogy mi igaz abból, hogy az alpolgármester Renault hivatali kocsiját megrongálták és a kipufogó csőbe purhabot fújtak azt a választ kaptuk, hogy hivatalosan nem tud az eseményről, de amennyiben megtörtént abban az esetben nagyon sajnálja, hogy Bátonyterenyén ilyen megtörténhet. A polgármester lapunknak azt mondta az ügyben azért nem tett eddig feljelentést, mert hivatalos megkeresés a mai napig hozzá nem érkezett az üggyel kapcsolatosan.
Információink szerint még tartott a rendkívüli testületi ülés addig a kirúgott alpolgármester kertje végében kigyulladtak a méhkaptárak. Ezért volt akadályoztatva a testületi ülésen való részvételben. Hírportálunk a tűzesettel kapcsolatosan megkereste a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem sajtóreferensét, Angyal Esztert, aki a tűzeset tényét hírportálunknak megerősítette és elmondta, hogy a tűzesettel kapcsolatosan vizsgálatot indítottak.
A Nógrád24-nek nyilatkozott a most menesztett alpolgármester, Horváth Tibor, aki lapunknak elmondta, hogy valóban elindult független polgármester jelöltként. Az ehhez szükséges aláírásokat két nap alatt összegyűjtötte. „Azt szeretném, hogy valódi szakértelemen alapuló városvezetés legyen, minden területen, minden lehetőséget kihasználva" - mondta Horváth Tibor polgármesterjelölt. Az őt ért károkkal kapcsolatban kiemelte, hogy mind a hivatali személyautó megrongálása, mind pedig a tűzeset kapcsán ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A családjával kapcsolatosan nem kívánt nyilatkozni, a magánélet védelme érdekében.

Forrás: Nógrád24

Címkék: alpolgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.