Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Március 17. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kinyitott a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

Kinyitott a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

Újra várja a látogatókat a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark Balassagyarmaton.

A látogatókat újonnan született lakók is várják, mint például a park közönsége által Bendegúzra keresztelt ki bakkecske, akiről azt írják; nem véletlenül választották számára ezen nevet a lehetőségek közül. A Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark területén egyedülálló módon kialakított növénygyűjtemény segítségével „viszi közelebb" a természetet a látogatókhoz, a vadaspark pedig főleg hazai nagyvad fajok bemutatására törekszik, de a kisállat simogatóban a gyerekek személyes kapcsolatot alakíthatnak ki az ott élő kameruni törpekecskékkel és merinói juhokkal is.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: vadaspark

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.