Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 31. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Kik lesznek a Karancs idei királyai?

Kik lesznek a Karancs idei királyai?

Június 9-én,rendezi a Salgótarjáni HE és a ZENIT Sportegyesület a VII. Karancs Királya “hillclimb” vagy “uphill” (kinek hogyan tetszik a csak emelkedőn tartandó események külföldi elnevezése) versenyt.

A Beszterce-lakótelepi Toyota Kakuk autószalon parkolójától a 729 méter magas Karancsra vezető 4,7 kilométeres útvonalon 440 méternyi szintkülönbséget kell majd leküzdeni, mely hegyikerékpárral vagy futva történhet.
Ezúttal már hetedik alkalommal egy olyan futam kerül megrendezésre, melyen nem körpályán, hanem egy (100 méter híján) csak emelkedőket tartalmazó útvonalon mérhetik össze erejüket és felkészültségüket a versenyzők, egyenkénti indításos rendszerben. Az idei évben harmadszor a ZENIT SE jóvoltából a rendezvény egy közös hegyikerékpáros- hegyi futó eseményként kerül megrendezésre. A regnáló királyok: a hegyikerékpárosoknál Reitinger Gábor (Vitalitás SE), a futóknál Langer Olivér (Zenit SE).
Természetesen nem kell minden korosztálynak ilyen nagyfokú igénybevételnek megfelelni. Az U9-es és U11-es korosztályú hegyikerékpárosok az itt megszokott módon ezúttal nem reggel, hanem kora délután, Kercseg-laposon versenyeznek majd, futamuk 13:30-kor indul majd. A hegyikerékpárosok között a férfiaknál az U13, U15, U19 és 34 év feletti korosztályok, továbbá a nőknél minden kategóriában az Elemér-forrásig tart majd az egyéni időfutam verseny, mely 3,0 kilométert és a hozzá tartozó 205 méter szintkülönbséget jelent. Az eseményen megszokott módon azon versenyzők, akik ezen kategóriákban indulnak, de szeretnék felmérni erejüket a csúcsig tartó versenyben is, megtehetik azt, a szervezők az ő időeredményeiket is jegyzik majd. Nincs azonban választási lehetőség az elit férfiak és masterek, valamint a hobbi férfi felnőttek számára – nekik “kötelezően” csúcsot kell támadni. A verseny egyenkénti indítással zajlik majd, az első versenyző 10:30-kor rajtolhat.
A futóknál a 15 alattiak, a 15-18 év közöttiek, valamint a 40 év felettiek az Elemér-forrásig versenyeznek majd tömegrajttal induló futamuk során, míg a 19-40 év közötti, felnőtt korosztály itt is a csúcsot támadhatja majd. A futók versenye mezőnyrajttal indul majd, kereken 12 órakor, minden korosztályban külön férfi és női kategóriákkal.
Az eredményhirdetést Kercseg-laposon, a gyerekversenyt követően tartják majd, 14:30-kor, a szokásos ebéd után, melyre minden induló a szervezők vendége lesz majd. A futam a szokások szerint a 19. Hegyikerékpáros Városi Bajnokság második fordulója is egyben. Készítettünk egy összesítést is a korábbi időeredmények alapján, mely böngészhető (pdf) vagy akár személyre szűrhető (xls) formátumban is letölthető, a versenykiírással (pdf) egyetemben.

Forrás: nosza.info

Címkék: király

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.