Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 27. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: police

Kifosztás és lopás miatt vették őrizetbe a salgótarjáni férfit

Kifosztás és lopás miatt vették őrizetbe a salgótarjáni férfit

A salgótarjáni nyomozók egy 26 éves helyi férfit vettek bűnügyi őrizetbe.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett, lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. Tamás 26 éves, továbbá lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt N. Roland 28 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2018. január 13-án az egyik salgótarjáni lakásba - egy megszerzett kulccsal - bementek, ahol a fürdőszobában elhelyezett gázkazánt a falból kitépték, és azt eltulajdonították.

A megalapozott gyanú szerint a megyeszékhely belterületén O. Tamást 2018. március 16-án 17 óra 40 perc körül egy időskorú nő arra kérte, hogy segítsen nehéz csomagjainak cipelésében. A gyanúsított ezt követően, kihasználva a sértett idős korát zsebéből kikapta pénztárcáját, majd az abban elhelyezett készpénzzel és okiratokkal együtt elfutott a helyszínről. A 26 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2018. március 20-án - napközben - a megyeszékhelyen egy lakás ajtaját kifeszítette, oda bement és onnan egy mobiltelefont tulajdonított el.

A két férfit a salgótarjáni nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, O. Tamást a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. N. Roland szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.