Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 01. 08:37, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Kidőlt fák, közlekedési balesetek

Kidőlt fák, közlekedési balesetek

A Nógrád megyét elért intenzív havazás miatt számos alkalommal riasztották a megye hivatásos tűzoltóit műszaki mentésekhez.

A tegnap hajnali óráktól felerősödő havazás fennakadásokat okozott a 2-es és a 22-es főút forgalmában, a 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán ezért reggel háromnegyed héttől korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek közlekedését. A forgalom délelőtt fél tizenegykor indult meg újra. A korlátozás időtartama alatt személygépjárművek forgalma rendőri irányítás mellett folyamatos volt. A vonatközlekedésben is késések voltak, hiszen több helyszínen a vasúti sínekre dőlt fák akadályozták a forgalmat. A lehasadt fák miatt a megye több településén ideiglenes áramkimaradás volt tapasztalható.

A katasztrófavédelem Nógrád megyei tűzoltóegységei tizenkét fakidőlésnél és kilenc közúti balesetnél avatkoztak be. Ezek többsége a megye déli és nyugati részében történt. A 22-es főúton Őrhalom közelében két személyautó ütközött össze, szintén a 22-esen Balassagyarmat és Ipolyszög között ugyancsak két autó csúszott egymásba, ebben a balesetben ketten megsérültek, a Szécsény és Varsány közötti útszakaszon egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csúszott az árokba – a járatot egy földmunkagép segítségével húzták ki az árokból, a busz utasai nem sérültek meg. A 22-es főúton a Rétsági körforgalom közelében több kamion árokba csúszott, ennél a káresetnél az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók végezték a kárfelszámolást. Árokba csúszott egy-egy személyautó a Becske és Magyarnándor közötti útszakaszon, Mohora külterületén, valamint Ipolyszögön és a 2-es főútról Diósjenő irányába vezető útszakaszokon is, valamint árokba csúszott egy kamion a Herencsény és Cserhátszentiván közötti úton is. A vasúti közlekedést nehezítette egy nagy méretű fa, amely a Drégelypalánk és Diósjenő közötti vasúti vonalra hasadt, a Ráróspuszta és Nógrádszakál közötti sínpárra pedig kilenc nagyobb méretű fa dőlt rá, itt szintén várakozni kellett a vonatnak, hogy tovább tudjon haladni.

A kárfelszámolásokat a balassagyarmati, a rétsági, a berceli, a pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók végezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.

2024. Április 23. 09:58, kedd | Helyi

Czomba Sándor: munkához juthatnak a tartós álláskeresők.

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 08:38, kedd | Helyi

Nébih: a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés.

Körülbelül ugyanannyi figyelmeztetéssel, de a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult az április 1-jén véget ért, országos élelmiszer-ellenőrzés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)