Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 18. 07:19, péntek | Sport
Forrás: mno / MTI

Kick-box Világkupát rendeznek Szegeden

Kick-box Világkupát rendeznek Szegeden

Hetedszer nyerte el a kick-box Világkupa (Vk) rendezési jogát Szeged; a hétvégi megmérettetésre három kontinens – Európa, Afrika, Ázsia – várhatóan 25 országának 800 versenyzője érkezik.

Németh Ferenc, a szervező Tigers Kick-box és Szabadidő SE elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a rendezvény a sportág nemzetközi szervezete, a WAKO legnagyobb szabású hazai versenye, melyet eddig tizenhét alkalommal rendeztek meg.

Az eseményen kiderült, hogy már megérkeztek az iráni és izraeli versenyzők, de egyelőre vízumgonddal küzdenek az egyiptomi és a jordániai kick-boxosok. A szlovákok a válogatottbeli edzőjük közelmúltbeli halála ellenére jelezték részvételüket. Érkeznek versenyzők többek között Mauritiusról, Algériából, Németországból, Romániából, Moldovából, Mongóliából, Szlovéniából, Oroszországból, Ukrajnából, Kazahsztánból, Bulgáriából, Ausztriából, Lengyelországból, Finnországból, Észtországból, Írországból, vagy éppen a skandináv országokból, a fehéroroszok pedig 160 fővel érkeznek a versenyre. A külföldiek mellett – a hagyományoknak megfelelően – elindul a teljes hazai élvonal is, kiegészülve más hasonló hazai küzdőirányzatok – taekwondo, kung-fu – sportolóival.

Németh Ferenc kiemelte: a viadal komoly mezőnye segít a résztvevőknek elhelyezni magukat a világ versenyzői között, míg a második vonalban lévő bíróknak lehetőséget biztosít a nemzetközi munkára. Az esemény a városnak 10 ezer vendégéjszakát jelent.

A Vk-n négy tatamin és két ringben már pénteken is több száz mérkőzést rendeznek, de az első nap még a kicsikről szól. A hétvégén a felnőtt light-contact és semi-contact jut majd főszerephez, ezekben a szabályrendszerekben csak a kontrollált, félerővel bevitt ütések és rúgások megengedettek.

Németh Ferenc szerint a magyar versenyzőktől érmeket, elsősorban aranyakat várnak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.