Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 02. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: salgotarjan

Kézműves karácsonyi készülődés

Kézműves karácsonyi készülődés

Az idei rendezvény időpontja 2015. december 4-5.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata 2004-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára a kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel egybekötött kiállítását Salgótarjánban. A„Karácsonyi készülődés” elnevezésű rendezvény minden alkalommal nagy sikert aratott, ezért is természetes, hogy idén is sor kerül a programra.

Az első napon a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Salgótarján, Alkotmány út 9/A.) 10–18 óra között várják az érdeklődőket. A kiállítást Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitja meg. December 5-én a városi önkormányzattal történt megállapodás szerint Salgótarján Fő téren kínálják majd portékáikat a kézművesek.

A látogatók a mesteremberek alkotásaiból praktikus, egyedi ajándékokat vásárolhatnak karácsonyi ajándékba. A program keretében „Mesterségem címere” elnevezéssel kézműves foglalkozásokra kerül sor 6–10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján 1,5 órás foglalkozásokat tartanak a nebulóknak.

Az esemény plakátja:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák