Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Március 15. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Kezdődik a motoros szezon

Kezdődik a motoros szezon

Napjainkban a motorkerékpáros közlekedés reneszánszát éli, mivel egyre többen közlekednek motoros kétkerekűekkel a közutakon.

A motorkerékpározás egyedi élménye, a „szabadság érzete”, valamint a gyorsabb közlekedés reménye egyértelműen csábítóan hat a közlekedők egyre bővülő rétegére. Ezzel egy időben Magyarországon a motorkerékpáros közlekedés biztonsága az elmúlt időszakban az általános trendhez képest kedvezőtlenebbül alakult. Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy időközben a járműpark is jelentős változáson esett át, hiszen 2001-hez viszonyítva a motorkerékpárok száma közel 63%-kal nőtt. A KSH adatai alapján 2012-ben a regisztrált motorkerékpárok száma 151 405 volt hazánkban.
A rendőrségnek a jogszabályokban meghatározott feladatainak megfelelően alapvetően közúti ellenőrzésekkel, valamint preventív intézkedésekkel kell fellépnie a motorkerékpárosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében. A közlekedésrendészeti tevékenységgel, az ellenőrzésekkel kapcsolatban szükséges megjegyzeni, hogy az intézkedések elsősorban nem a szankcionálásra, hanem a balesetek megelőzésére irányulnak. A kirívó, durva közlekedési szabályszegések elkövetőivel szemben ugyanakkor elkerülhetetlen a kellő visszatartó hatást eredményező szankciók alkalmazása. Ezt kívánja a többi közlekedő életének és testi épségének védelme is. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) kampánya során szeretné felhívni a közlekedők figyelmét a motorkerékpárosok fokozott veszélyeztetettségére, a jellemző baleseti okokra, és egyben megindokolni, szakmai érvekkel alátámasztani a motorkerékpáros védőfelszerelések használatának szükségességét. Felhívjuk a közlekedésben résztvevők figyelmét a téma aktualitására, különös hangsúlyt fektetve azokra a közlekedőkre, akik napi szinten használják motoros kétkerekű járművüket.

Forrás: police.hu

Menetrendek
Palóc blog
Ízkollázs - receptek

Címkék: motorkerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.