Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 20. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Kevesen vállalták a győri munkát, sokan nem feltek meg

Kevesen vállalták a győri munkát, sokan nem feltek meg

A győri munkaügyi programra Borsod és Nógrád megyéből nemrégiben fémipari szakemberek érkeztek. A 110 érdeklődőből végül 15-en kezdhetik meg február végén a munkát Győrben.

A nyugat-magyarországi régiókban működő, fejlett hazai és nemzetközi iparvállalatok nagyszámú, képzett munkaerőt igényelnek. Ez az igény segítséget jelenthet a munkanélküliségtől szenvedő kelet-magyarországi régiók számára, ahonnan várják, várnák a szakembereket. A folyamat azonban nem egyszerű és magától értetődő, mivel sokszor, ha útnak indulna is a munkavállaló, a meglevő képzettsége nem felel meg az elvárásnak, vagy éppen a cég nem tud várni, mire költözésre szánja el magát a dolgozó, már betöltötték az állást, de az is gyakran előfordul, hogy a munkát kereső képtelen hátat fordítani addigi környezetének. Lórántné Orosz Edit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ igazgatója arról tájékoztatta a Kossuth Rádiót, hogy 110-en érdeklődtek, a teszt megírására 51-en vállalkoztak, és 31-en feleltek meg a követelményeknek. Ők január 31-én részt vehettek egy csoportos üzemlátogatáson, ezek után 15-en tartották fenn a programba lépésük szándékát, ők február végén kezdhetik a munkát Győrben.

Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter elnöke hozzátette: a győri pilot projekt első tapasztalatai is azt erősítik meg, hogy a jelentkezők közül nem mindenki vállalta a tesztírást, vagy nem felelt meg a feltételeknek. Korábban inkább helybeliek jelentkeztek hozzájuk, az elmúlt két évben azonban az ország más régióiból is érkeztek jelentkezések mind a magasan kvalifikált rétegből, mind a betanított, vagy segédmunkások részéről. Ugyanakkor a felvételt nyertek aránya azt mutatja, a távolabbi régiókból inkább az egyetemi végzettségűek vagy a szakképzettek jártak sikerrel, a segédmunkások közül kevesebben kaptak munkát.

Címkék: győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.