Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Szeptember 30. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kevés a sertés Nógrádban

Kevés a sertés Nógrádban

Kevés a sertés Nógrádban – legalábbis az ország többi megyéjéhez képest.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Nógrádban kilencezer sertést tartanak, míg a hátulról második, megyénktől csak kicsivel nagyobb Vas megyében ez a szám eléri a harmincezret. A KSH legutóbbi felmérésből kiderül az is, hogy miközben az országban a lélektani mélypont - 3 millió alá - csökkent egy év alatt a hazai sertéslétszám, addig Nógrádban stagnálás mutatkozik. Összehasonlításként megemlíthető, hogy a magyar mezőgazdaság eddigi csúcsévében, 1984-ben még több mint 13 millió sertést tartottak, de 1990-ben is 10 milliós volt a hazai sertésállomány. A legfrissebb statisztikában némi elemzésre szorul még Budapest helyzete, a fővárosban egyetlen év alatt tizenhatezerről, százötezerre növekedett az állomány. Ezzel a főváros utolérte agglomerációját, a középmezőnyben lévő Pest megyét.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: sertés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:30, hétfő | Helyi

Mabisz: újabb járművekre kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

2024. Május 13. 12:32, hétfő | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 13. 12:00, hétfő | Helyi

Múzeumok és Galériák Éjszakája Füleken.

A Múzeumok és Galériák Éjszakáját rendezik meg szombaton a felvidéki Füleken, a program központi témája Egyiptom lesz a szervező Füleki Vármúzeum.

2024. Május 13. 10:21, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei!

Kigyulladt egy szemetes konténer egy tárolóban,Elhagyta az úttestet és egy fának ütközött egy személyautó,Gázolaj folyt az úttestre kis területen egy meghibásodott járműből.