Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2023. Március 17. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer kettő

Kétszer kettő

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két alkalommal tört be két karancslapujtői családi házba.

A férfi 2023. március 7-én lopási szándékkal megjelent egy karancslapujtői háznál, amelynek ajtaját befeszítette és az épületbe bement. A helyi lakos értékek után kutatott és egy gázpalackkal együtt távozott. Ezt követően egy másik családi házat is felkeresett, mivel tisztában volt azzal, hogy a tulajdonos az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát hol tárolja. A férfi a rejtekhelyről a kulcsot elvette, az ajtót kinyitotta és egy nagyértékű szarvas agancsot ellopott.

Egy hét elteltével a helyi lakos ismét felkereste a két családi házat. Az egyik ingatlanba ajtóbefeszítés módszerével bejutott, ahonnan egy gázpalackkal, illetve egy laptoppal együtt távozott. A másik családi háznál ez esetben sem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcsot a rejtekhelyen újból megtalálta. Ez alkalommal onnan karórákat, gázpalackot és egy agancsot lopott el.

A forrónyomos intézkedések során a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a Rendészeti Osztály beosztottjaival együtt 2023. március 14-én Karancslapujtő belterületén igazoltatták a férfit, akinél az ellopott értékek egy részét – agancs, karórák – megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a helyi lakost elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a karancslapujtői lakos által ellopott laptopot és más értékeket szintén megtalálták és lefoglalták a gyanúsított ismerősénél, akinek azokat előzőleg értékesítette.

A hasonló esetek elkerülése, megelőzése érdekében ismételten kérjük a lakosságot, hogy ha elindulnak otthonról, a házat, lakást zárják be és a kulcsot minden esetben vigyék magukkal! Soha ne hagyják a lakácskulcsot mások számára hozzáférhető helyen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 13:12, péntek | Helyi

A zászlót tudjuk pótolni, az életet nem!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél elhelyezett fényvisszaverő elemekkel ellátott zászlókat hiába pótoljuk, újra eltűnnek.

2023. Március 24. 12:00, péntek | Helyi

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

Ismertette a 2022-es év során végzett tevékenységét és a 2023-as évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

2023. Március 24. 11:49, péntek | Helyi

MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT AZ IDEI AMTS!

Idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban nyitotta meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal té

2023. Március 24. 06:48, péntek | Helyi

Embercsempész bíróság előtt!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai három nap alatt lezárták a hét elején embercsempészésen tetten ért cseh férfi ügyének vizsgálatát.