Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Február 05. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: police

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Diákok és felnőttek figyelmét hívták fel a balesetmentes közlekedésre a szakemberek Nógrád megyében.

Civil kezdeményezésre, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával valósult meg egy kétnapos balesetmegelőzési rendezvény Salgótarjánban.

A szervezők 2020. január 31-én a Zenthe Ferenc Színházban várták a megyeszékhely középiskoláinak 11. és 12. osztályos tanulóit. A „BALESET” című rendezvényt Vágvölgyi Zoltán balesetmegelőzési szakember nyitotta meg, melyet követően Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője tartott fényképekkel, videóval illusztrált előadást. A szakember közel 600 diák figyelmét hívta fel a balesetmentes közlekedésre, és a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására.

A rendezvény második napján, a salgótarjáni rutinpályán az egyik előadóteremben Homonnai Péter címzetes rendőr főtörzszászlós a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szakoktatója a motorkerékpáros balesetek megelőzésére, elkerülésére hívta fel a meghívottak figyelmét. Ezzel párhuzamosan a másik teremben Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós tartott ismételten előadást. Kótner Zoltán rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa mindeközben vezetéstechnikai elméleti és gyakorlati képzést tartott az érdeklődők részére.

A rendezvényen továbbá Palágyi István az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyugalmazott balesetmegelőzési szakembere is beszámolt szakmai tapasztalatairól.

A kétnapos rendezvény célja az emberek gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 10:30, csütörtök | Helyi

Kifosztották ismerősüket

Egy 21 éves férfi és két társa ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát zárták le a salgótarjáni nyomozók.

2020. Szeptember 24. 10:20, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában Nógrád megye közútjain egy gépjámű vezetője sérült meg közúti közlekedési balesetben.

2020. Szeptember 24. 09:52, csütörtök | Helyi

Vádemelés a riválisát hasba szúró férfival szemben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 29 éves, Nógrád megyei férfi ellen, aki egy 19 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta élettársa férjét.