Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2020. Február 05. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: police

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Diákok és felnőttek figyelmét hívták fel a balesetmentes közlekedésre a szakemberek Nógrád megyében.

Civil kezdeményezésre, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával valósult meg egy kétnapos balesetmegelőzési rendezvény Salgótarjánban.

A szervezők 2020. január 31-én a Zenthe Ferenc Színházban várták a megyeszékhely középiskoláinak 11. és 12. osztályos tanulóit. A „BALESET” című rendezvényt Vágvölgyi Zoltán balesetmegelőzési szakember nyitotta meg, melyet követően Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője tartott fényképekkel, videóval illusztrált előadást. A szakember közel 600 diák figyelmét hívta fel a balesetmentes közlekedésre, és a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására.

A rendezvény második napján, a salgótarjáni rutinpályán az egyik előadóteremben Homonnai Péter címzetes rendőr főtörzszászlós a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szakoktatója a motorkerékpáros balesetek megelőzésére, elkerülésére hívta fel a meghívottak figyelmét. Ezzel párhuzamosan a másik teremben Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós tartott ismételten előadást. Kótner Zoltán rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa mindeközben vezetéstechnikai elméleti és gyakorlati képzést tartott az érdeklődők részére.

A rendezvényen továbbá Palágyi István az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyugalmazott balesetmegelőzési szakembere is beszámolt szakmai tapasztalatairól.

A kétnapos rendezvény célja az emberek gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 14. 14:13, péntek | Helyi

6 körözöttet fogtak el

Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt több férfit fogtak el, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben.

2020. Február 14. 14:00, péntek | Helyi

Rablás Balassagyarmaton

Egy 47 éves ipolyszögi férfit és élettársát vették őrizetbe a rendőrök.

2020. Február 14. 13:21, péntek | Helyi

Láthatóság ajándékba

A sámsonházai óvoda részére adtak át láthatósági eszközöket a Nógrád megyei rendőrök.

2020. Február 13. 11:40, csütörtök | Helyi

Vért adtak a Nógrád megyei rendőrök

Idén is megrendezték Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére a véradónapot a rendőr-főkapitányságon.