Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 05. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: police

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Diákok és felnőttek figyelmét hívták fel a balesetmentes közlekedésre a szakemberek Nógrád megyében.

Civil kezdeményezésre, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával valósult meg egy kétnapos balesetmegelőzési rendezvény Salgótarjánban.

A szervezők 2020. január 31-én a Zenthe Ferenc Színházban várták a megyeszékhely középiskoláinak 11. és 12. osztályos tanulóit. A „BALESET” című rendezvényt Vágvölgyi Zoltán balesetmegelőzési szakember nyitotta meg, melyet követően Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője tartott fényképekkel, videóval illusztrált előadást. A szakember közel 600 diák figyelmét hívta fel a balesetmentes közlekedésre, és a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására.

A rendezvény második napján, a salgótarjáni rutinpályán az egyik előadóteremben Homonnai Péter címzetes rendőr főtörzszászlós a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szakoktatója a motorkerékpáros balesetek megelőzésére, elkerülésére hívta fel a meghívottak figyelmét. Ezzel párhuzamosan a másik teremben Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós tartott ismételten előadást. Kótner Zoltán rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa mindeközben vezetéstechnikai elméleti és gyakorlati képzést tartott az érdeklődők részére.

A rendezvényen továbbá Palágyi István az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyugalmazott balesetmegelőzési szakembere is beszámolt szakmai tapasztalatairól.

A kétnapos rendezvény célja az emberek gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.