Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kétmilliárdért árulják a kapuvári húsüzemet

Kétmilliárdért árulják a kapuvári húsüzemet

Első körben kétmilliárd forintért hirdette meg a felszámoló a kapuvári húsüzemet, a tavaly csődbe ment társaságok együttesen mintegy 8 milliárd forintos veszteséget okozhatnak a költségvetésnek és a beszállítóknak - írja a Napi Gazdaság. A cél a patinás húsüzem újraindítása, ezért a 'csomag' tartalmazza az elmúlt években megvalósított beruházások kimondottan piac- és versenyképes termékek előállítására alkalmas modern technológiáját is − mondta a lapnak Jendrolovics Pál felszámolóbiztos.

A Kapuvári Hús Zrt. 'f. a.' és a Kapuvári Bacon Kft. 'f. a.' ingatlanjaira és gépeire közös és egyeztetett eljárásban keresnek vevőt, a felszámolást a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. végzi, és most fordul elő először, hogy a 'kiárusítást' piaci szereplőknek hirdették meg − ellentétben az első ilyen jellegű Malév-felszámolással.

A tavaly év végén leállt húsüzem hitelezői igényei meghaladják a 8 milliárd forintot: a banki kölcsönök 2,5, a járulékok és adók 1,5, a beszállítóknak ki nem fizetett számlák pedig 3,4 milliárd forintot tesznek ki.

Mivel az állam a kereskedelmi banki hitelek egy részére is garanciát vállalt, a felszámolás költségvetési hatása jóval meghaladja majd a NAV által követelt 1,5 milliárd forintot. A követelések − amelyek nagyságrendje legfeljebb 750 millió forint lehet − behajtása folyik, az adósok gazdasági helyzete miatt az igények érvényesítése több esetben problémás, néhány ügyben pedig várhatóan a bíróságok döntenek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: