Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2013. Július 27. 06:49, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Két napig tartott az olasz parlamentben a gazdaságserkentő törvénycsomag megszavazása

Két napig tartott az olasz parlamentben a gazdaságserkentő törvénycsomag megszavazása

A római képviselőház pénteken megszavazta a Letta-kormány gazdaságserkentő törvénycsomagját, amit két napon és két éjszakán át tartó vita előzött meg.

Az olasz parlament alsóháza 344 igen és 136 nem szavazattal adta áldását a nyolcvan pontból álló törvénycsomagra. Az intézkedések sorában infrastrukturális fejlesztések, lakossági és vállalati adókedvezmények szerepelnek, az építőipar serkentésének támogatása, valamint a széles sávú internet ingyenessé tétele. A csomag egészéről bizalmi szavazást tartottak, ahogyan erről a képviselőház szerdán határozott. A kormánykoalíciót alkotó balközép Demokrata Párt (PD), a jobbközép Szabadság Népe (PdL) és a Mario Monti vezette centrum igennel voksolt. Az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S), a Baloldal Környezet Szabadság (Sel) és az Északi Liga nemmel szavazott.

Az M5S több mint kétszáz módosító indítvánnyal és képviselőinek egyenként tízperces felszólalásával próbálta megakadályozni a törvény megszavazását, mivel a gazdasági csomagnak a bizalmi szavazással való elfogadtatását a parlament elhallgattatása jelének tartotta. Az így elhúzódott parlamenti vita és szavazás két teljes napot vett igénybe. Enrico Letta miniszterelnöknek pénteken kellett volna egyeztetnie Beppe Grillóval, az M5S vezérével a PD és a mozgalom közötti vitákról, ez a találkozó azonban elmaradt.A szenátusnak augusztus 21-ig kell megszavaznia a törvénycsomagot, hogy az hatályba léphessen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt