Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 27. 07:20, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Két kínai repülőtérrel is együttműködésre lépett a Budapest Airport

Két kínai repülőtérrel is együttműködésre lépett a Budapest Airport

Két kínai repülőtérrel is együttműködési megállapodást köt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a hsziani és csengcsoui repülőtérrel is együtt dolgoznak majd az áruszállítás fellendítésén.

A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a cél, hogy Budapestet a Kínába irányuló magyar export, illetve a kínai áruk első számú kelet-közép-európai légi kapujává tegyék a régióban.

Ezt a célt szolgálja a Vang Zsendong, a hsziani nemzetközi repülőtér helyettes ügyvezető igazgatója és René Droese, a Budapest Airport ingatlan és cargo üzletág-igazgatója által Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere jelenlétében Pekingben aláírt dokumentumnak - áll a közleményben.

Szijjártó Péter a közlemény szerint azt mondta, két ilyen földrajzilag távol lévő ország között akkor lehet jó gazdasági együttműködés, ha vannak összeköttetések, ezért kiemelt jelentősége van a légi kapcsolatoknak, a légi járatoknak Magyarország és Kína között.

Ezért is örömteli a hsziani repülőtér és a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közötti együttműködési megállapodás aláírása, hiszen ez újabb kínai városokat kapcsolhat be abba a hálózatba, ahova közvetlenül lehet repülni Magyarországról. A gazdasági kapcsolatok mellett a turizmust is tovább lehet így fejleszteni, tavaly 14 százalékkal nőtt a Magyarországra érkező kínai turisták száma, elérve a 256 ezres éves rekordot - mondta Szijjártó Péter az aláíráskor.

A közlemény szerint a Budapest Airport májusban a Csengcsou nemzetközi repülőtérrel is együttműködési megállapodást köt, amikor egy kínai delegáció látogat Budapestre.

A budapesti repülőtér üzemeltetője közölte: a logisztika és a légiáru-szállítás fejlesztése összhangban áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium azon erőfeszítéseivel, amelyek célja a két ország közötti együttműködés előre mozdítása a kereskedelem és a közös beruházási projektek terén.

Hozzátették: a magyar diplomaták és kereskedelemfejlesztési szakemberek támogatása fontos szerepet játszott abban, hogy a Budapest Airport a közelmúltban meg tudta duplázni a Budapest és Hong Kong, illetve Csengcsou között üzemelő közvetlen cargo járatok heti kapacitását, valamint az Air China Peking és Budapest közötti, menetrend szerinti utasszállító járatainak rakterében történő légiáru-szállítást is tovább tudta fejleszteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.