Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 28. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Készítsük fel a járműveket a téli időszakra!

Készítsük fel a járműveket a téli időszakra!

Nógrád megyében is téliesre fordul az időjárás. Készítsük fel gépjárműveinket, és készüljünk fel mi is a megváltozott időjárási körülményekre!

A téli időszakban kedvezőtlenebbek az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Az optimálistól eltérő közlekedésre először a járművet és azok tartozékait kell felkészíteni. A hideg időre való tekintettel fel kell tölteni a hűtőrendszert és az ablakmosót fagyálló folyadékkal. Ha a gépkocsiban már van fagyálló, de régi, vagy többször utána töltöttük, ellenőriztessük le a szerviz állomásoknál, vagy benzinkútnál.
Ellenőrizzük az ablaktörlők állapotát. Lényeges az is, hogy a járművünk fűtő- és páramentesítő rendszere jól működjön. Az erős lehűlés az akkumulátortól sokkal nagyobb teljesítményt von el, mint a nyári időszakban, ezért jól működő feltöltött akkumulátorral és tiszta, feszes sarukkal várjuk a telet. A világító berendezések hibátlan működése is elengedhetetlen. Egyenként győződjünk meg a lámpák, fényszórók, illetve az irányjelző készülékek tisztaságáról és működéséről.
A gumiabroncs minősége, állapota életet menthet. Ha a napi átlag hőmérséklet +7 °C fok alá süllyed a téli gumiabroncsokat ajánlott felszerelni. Elindulásunk előtt a televízió, rádió és interneten keresztül tájékozódjunk a várható időjárásról és esetleges csapadék halmazállapotáról. Hosszabb út előtt mindenképpen készítsünk be meleg takarót, meleg italt, és az autónk tisztításához, akadálymentesítéséhez (jégkaparó, jégoldó spray, zseblámpa, tartalék üzemanyag, hólánc stb.) szükséges eszközöket.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési
Bizottság.

Címkék: gépjármű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.