Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Szeptember 08. 07:33, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Késsel támadt egy férfi két rendőrre a belga fővárosban

Késsel támadt egy férfi két rendőrre a belga fővárosban

Késsel támadt egy férfi két rendőrre szerda délután a belga fővárosban, a golyóálló mellényt viselő járőrök egyike sem sebesült meg, az elkövetőt őrizetbe vették - tájékoztattak a helyi hatóságok.

A támadás egy parkban történt a brüsszeli Molenbeek negyedben, annak oka azonban egyelőre ismeretlen.

Sajtóhírek szerint kora délután telefonos bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy gyanús alakot láttak késsel a kezében a Bonnevie parkban. A kiérkező rendőrök megpróbálták igazoltatni a férfit, ő azonban szó nélkül rájuk támadt.

A tettes megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a megtámadott rendfenntartók társainak sikerült elfogniuk - közölte Julie Mampuy rendőrségi szóvivő a La Libre Belgique című belga napilappal.

A brüsszeli ügyészség arról számolt be, hogy az elkövető egy 24 éves marokkói férfi, aki engedély nélkül tartózkodott Belgiumban és aki kisebb bűncselekmények miatt már korábban is ismert volt a rendőrség előtt.

További részleteket nem közöltek a hatóságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.