Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 12. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kerékpártolvajokat csíptek fülön Balassagyarmaton

Kerékpártolvajokat csíptek fülön Balassagyarmaton

2012. március közepétől több állampolgári bejelentés és feljelentés érkezett a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra, mely szerint a város területéről a sértettek kerékpárját ismeretlen személyek eltulajdonították.

A kerékpárokat tulajdonosai legtöbb esetben az egyik nagy bevásárlóközpont, illetve a kórház előtti kerékpártárolóban hagyták lezárt állapotban magukra, és mire rövid idő múlva oda visszaértek, azok már nem voltak leállításuk helyén.
A nyomozás adatai alapján megállapítást nyert, hogy az eltulajdonítások sorozat jellegűek, és kb. négy naponta történtek, valamint az is, hogy a bűncselekmények elkövetésével egy 41 éves és egy 22 éves férfi gyanúsítható megalapozottan.
Az idősebb férfi a város területén kiválasztotta a lezárt kerékpárokat, míg a fiatalabb személy azokról az úgynevezett kerékpárlakatokat csípőfogóval levágta és a helyszínről azzal elkerékpározott. A kétkerekű járműveket értékesítették. Az elmúlt három hónapban így összesen 24 kerékpárt tulajdonítottak el gyanúsítottak mintegy 800.000 Ft értékben.
Mindkét személyt többrendbeli lopás miatt hallgatták ki a rendőrök gyanúsítottként, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték.

Címkék: kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.