Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 22. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Kerékpározva is ügyesek a nógrádi gyerekek

Kerékpározva is ügyesek a nógrádi gyerekek

A Kerékpáros Iskola Kupa és \"Ki a mester két keréken?\" megyei döntőjét rendezték meg a napokban Nógrád megyében.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a napokban rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét. A versenyen azok az általános iskolás tanulók vehettek részt, akik a területi versenyen első és második helyezést értek el.
A megmérettetés során a megyei döntőbe került gyerekek először egy elméleti, majd egy ügyességi vetélkedőn vettek részt. Az elméleti feladatként kiosztott KRESZ tesztlapokat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ebédlőjében és tanácstermében töltötték ki a gyerekek. Ezt követően a verseny gyakorlati részében a salgótarjáni Sportcentrumban kialakított ügyességi, illetve szabályossági pályán hajtottak végre feladatokat a nebulók.
A döntőben indult lányok közül a Kerékpáros Iskola Kupa első helyezettje Litavszky Noémi szügyi, második helyezettje Dénes Dalma nógrádmegyeri lakos, míg harmadik helyezést Mucs Elizabet nógrádmegyeri lakos ért el. A versengő fiúk közül első és legjobb helyezett Csábi Gábor balassagyarmati lakos lett, míg a második helyen Paulik Dávid nógrádmegyeri lakos végzett, a harmadik helyezést Tőzsér Balázs ludányhalászi lakos érte el.
A nyertesek a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékcsomagján felül egy-egy vásárlási utalványt is átvehettek, ugyanakkor az első helyezést elért leány és fiú képviselheti megyénket a 2014. május 27-28-29-én Pécsen megrendezésre kerülő országos döntőn is.
A többi gyermeknek sem kellett szomorkodni, mivel a diákoknak, akik nem értek el helyezést a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy-egy kis ajándékkal köszönte meg a versenyen való részvételét.
Ugyanezen verseny napján és keretein belül megrendezésre kerülő „Ki a mester két keréken?” kerékpáros ügyességi verseny megyei döntőjén a lányok közül első helyezést Litavszky Noémi szügyi, második helyezést Balla Daniella őrhalmi, harmadik helyezést Antal Fanni pásztói lakos ért el. A fiúk közül első helyen Paulik Dávid nógrádmegyeri, második helyen Tőzsér Balázs ludányhalászi, míg a harmdik helyen Géczi Máté nógrádmegyeri lakos diák végzett.

Programkereső
Vissza a kezdőlapra

Címkék: kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.