Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 10. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Kekeckedő Kalocsa

Kekeckedő Kalocsa

Nem tudni még, mikor mérkőzik meg a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Balassagyarmati Kábel SE a Kalocsai KC csapatával. A felek ugyanis nem tudtak megegyezni az időpontban.

A január harmadikai sorsolást követően a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága öt napot adott az érintett egyesületeknek, hogy a kupa-negyeddöntő párharcainak időpontjában megegyezzenek. Január nyolcadikáig a négyből három összecsapás dátuma kiderült, kivéve a Kalocsa-Balassagyarmat meccs maradt nyitott.
Amikor a Kábel SE vezetőinél rákérdeztünk, mikor születik meg a végleges megállapodás, csupán sajnálkozó hangok érkeztek a telefonvonal túlsó végéről. A Kalocsa ugyanis egy február 27-i időponttal rukkolt elő, ezen a szerdai napon este hét órától fogadták volna az Ipoly-parti legénységet. A háttérben meghúzódó „igazi” ok: ez esetben vélhetően nem ment volna komoly létszámú gyarmati szurkolósereg, miáltal teljes mértékben biztosítani tudják a „hazai hangulatot”. A balassagyarmatiak viszont jelezték, hogy ők mindenképpen még a tavaszi bajnokság nyitánya, azaz február 23-a előtt szeretnék letudni a kupafeladatokat, és lehetőleg hét végén, ettől viszont a házigazda Bács megyei gárda vezetői elhatárolódtak. Miután nem született meg az alku, a labda visszapattant a szövetség asztalára.
Megkerestük Éliás Gábort, a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatóját, kérdezve, mi a teendő ebben az esetben. Azt a választ kaptuk, hogy miután az első egyeztetés sikertelennek bizonyult, egy újabb közvetítéssel próbálkozott az MKSZ, ám úgy tűnik, ez is hatástalannak bizonyul. Ha mindenki köti az ebet a karóhoz, akkor a szövetség hivatalból jelöl ki egy napot, ami várhatóan március hatodika, szerda lesz, vagyis az utolsó időpont, amikor még az összecsapás megrendezhető. Ám egyelőre várják még a visszajelzéseket a két egyesülettől, hátha mégis dűlőre jutnak a meccs végleges időpontjában. Az ígéretek szerint legkésőbb január 15-ig minden fennforgó vitás kérdést rendeznek.

Forrás: gyarmathangja.blogspot.hu

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák