Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. November 15. 09:27, szerda | Helyi
Forrás: police

Kedden két közúti baleset történt Nógrád megyében

Kedden két közúti baleset történt Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Balassagyarmat irányából Őrhalom irányába haladt egy 38 éves férfi személygépkocsijával 2017. november 14-én 14 óra 55 perc körül, amikor az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett és a járműve jobb oldalával annak nekiütközött. A tehergépkocsi ennek következtében a vele azonos irányba, előtte haladó személygépkocsi hátuljának hajtott. A balesetben egy férfi könnyebben sérült.

Egy 37 éves férfi közlekedett személygépkocsijával 2017. november 14-én 15 óra 45 perckor Bercelen, a Szent István tér és Szécsényi út kereszteződésénél, amikor balra kanyarodása során, az úttest jobb szélén kerékpárral közlekedő férfit fellökte. A kerékpáros a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja.

A fentieken túl a megyében további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Minden közlekedőben, járművezetőben tudatosuljanak azok a kockázatok, melyek a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését jellemzik ebben az időszakban. Ennek megfelelően vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban! Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot!

A belső párásodás megszüntetése nélkül soha ne induljunk útnak! A szélvédők szárításának legjobb módja az üvegekre irányított, intenzív fokozatra kapcsolt légkondicionáló használata.

Számoljunk mindig azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet, és ez meghatározó lehet abban, hogy a baleset elkerülhető, vagy sem!

A kerékpárosoknál a lámpák, prizmák, a láthatósági mellény viselése életet menthet.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.