Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 19. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Katolikus általános iskolát indítanak Salgótarjánban

Katolikus általános iskolát indítanak Salgótarjánban

Katolikus általános iskolát indít a Váci Egyházmegye szeptemberben Salgótarjánban, két osztállyal; a megyeszékhelyen eddig nem volt ilyen iskola, katolikus óvoda viszont húsz éve működik.

A Váci Egyházmegye kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy a Jó Pásztor katolikus óvoda folytatásaként általános iskolai oktatást szeretnének folytatni. A városvezetés támogatta az elképzelést, hiszen ez egyezik az érintett szülők szándékával is.
Az önkormányzat a baglyasaljai Bóna Kovács Károly iskola megüresedett épületét ajánlotta fel ingyenes használatra az egyháznak, ezt nevesítették is a közoktatási tervben. A közgyűlés várhatóan márciusban dönt a konkrét együttműködési megállapodásról.
Beer Miklós váci megyés püspök úgy fogalmazott, nagyon fontosnak érzik, hogy az egyház is részt vegyen a közös feladatokban a maga értékeivel. Mint mondta, örömmel vették a szülők igényét és a város készségét.
A Váci Egyházmegye területén jelenleg 23 egyházi intézmény - óvoda, iskola, középiskola, szakmunkásképző és főiskola - működik, összesen 6890 hallgatóval. Nógrád megyében a salgótarjáni a nyolcadik ilyen intézmény lesz.

Címkék: katolikus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit