Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 23. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: infonógrád

Karácsonyi ajándék: salgótarjáni tervek a megvalósulás küszöbén!

Karácsonyi ajándék: salgótarjáni tervek a megvalósulás küszöbén!

Ma a salgótarjáni polgármester, Fekete Zsolt hivatalos facebook oldalán kecsegtető bejelentés olvasható. Reméljük a legjobbakat és hogy ezek nem csak tervek maradnak.

"Örömteli bejelentésem van így ünnepek előtt, Kedves Salgótarjániak!
Megvalósulhat fejlesztési tervünk egy kisebb része! Így: Beszerzünk a város számára 3 db elektromos buszt és gyorstöltőt, amivel gazdaságosabbá válik a közlekedés, így reméljük emelkedik a tömegközlekedés színvonala is! Kevesen tudják, de földalatti Bányamúzeumunk kuriózum Európában, azonban korszerűsíteni kell, hogy növekedjen a turisztikai vonzereje. Ezúttal a bányavasutat újítjuk föl, és átépítjük a frontfejtés és a szállítóvágat kereszteződését. Az egyik Garzonház fölső két szintjén összesen 16 apartmanlakást alakítunk ki, mely szálláshelyül szolgálhat a városba látogatóknak, vagy átmeneti lakhatást jelenthet a hazatelepülő, itt elhelyezkedni kívánó, diplomás fiataloknak.
Megoldjuk a városi uszoda kritikus helyzetét: a víz melegítéséhez napkollektorokat és napelemeket telepítünk, hogy gazdaságos legyen az uszoda fenntartása. Jelenleg ugyanis elég nagy veszteséget termel.
Felújítjuk a Karancs és az Aknász utat. Bár a korábbi pályázati lehetőségekbe nem fért bele, de kiemelten fontos, hogy ez a két, városközponti út járható legyen, a városlakóknak és a környező cégeknek egyaránt.
E két úton kívül felújiítunk még az elnyert támogatásból járdákat, lépcsőket, utakat. Ennek részleteiről később adunk tájékoztatást.
Másfél milliárdot nyertünk ezeknek a fejlesztéseknek a megvalósítására a kormánytól, amely azt gondolom jelentős előrelépés városunk életében, és ezúton is köszönjük az együttműködést Salgótarján valamennyi lakója nevében! Bízunk abban, hogy jövő év elején miniszterelnök úr végre ellátogat hozzánk, és pontot tehetünk a Modern Városok Program tárgyalásainak végére is, mely hitünk szerint valódi kitörési pont lehet Salgótarján jövőjére nézve"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.