Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 07. 12:44, szerda | Helyi
Forrás: police

Kapcsolj világítást!

Kapcsolj világítást!

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tanácsai a járművezetőknek.

Az őszi időszakban kedvezőtlenebbek az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. A balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

A jármű tulajdonosok esetében előfordulhat, hogy figyelmetlenség miatt nem cserélik ki az elhasznált izzókat, elmulaszthatják a megrongálódott, vagy sártól szennyezett hátsó lámpabúrák javítását, tisztítását, illetve megfeledkeznek a világítás bekapcsolásáról.

A menetfény használata lakott területen kívül szabályos, azonban nem helyettesíti sem a tompított, sem a távolsági fényszórót, illetve az csak jó látási körülmények között használható.

A KRESZ 44. paragrafusa szerint a forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani. Tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad! Távolsági fényszóró használatánál tilos a szemből érkezőt, vagy előttünk haladót (a visszapillantón keresztül), az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármű vezetőjét elvakítani.

A rendőrség a forgalomban résztvevő, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések betartását egész évben ellenőrzi.

Tartsuk be a KRESZ rendelkezéseit, legyünk járművünkkel is jól láthatóak az utakon, hiszen mindenkit hazavárnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.