Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2020. Október 07. 12:44, szerda | Helyi
Forrás: police

Kapcsolj világítást!

Kapcsolj világítást!

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tanácsai a járművezetőknek.

Az őszi időszakban kedvezőtlenebbek az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. A balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

A jármű tulajdonosok esetében előfordulhat, hogy figyelmetlenség miatt nem cserélik ki az elhasznált izzókat, elmulaszthatják a megrongálódott, vagy sártól szennyezett hátsó lámpabúrák javítását, tisztítását, illetve megfeledkeznek a világítás bekapcsolásáról.

A menetfény használata lakott területen kívül szabályos, azonban nem helyettesíti sem a tompított, sem a távolsági fényszórót, illetve az csak jó látási körülmények között használható.

A KRESZ 44. paragrafusa szerint a forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani. Tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad! Távolsági fényszóró használatánál tilos a szemből érkezőt, vagy előttünk haladót (a visszapillantón keresztül), az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármű vezetőjét elvakítani.

A rendőrség a forgalomban résztvevő, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések betartását egész évben ellenőrzi.

Tartsuk be a KRESZ rendelkezéseit, legyünk járművünkkel is jól láthatóak az utakon, hiszen mindenkit hazavárnak!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.