Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 27. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: salgotarjan

Kamarai díjakat adtak át a TOP 50 kiadvány bemutatóján

Kamarai díjakat adtak át a TOP 50 kiadvány bemutatóján

2015. november 26-án a salgóbányai Geocsodák Házában mutatták be a Nógrád megye 2014. évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adóigazgatósága, a kereskedelmi és iparkamara, valamint a Nógrád Megyei Hírlap tizedik alkalommal készített el.

A legfontosabb mutatókban jobb értékeket értek el Nógrád megye gazdasági szereplői 2014-ben, mint korábban, azaz csökkent a térség lemaradása – derül ki a kiadványból.

Mint Nagyfalusi Sándor, a megyei adóigazgatóság vezetője előadásában ismertette: a 2014-es évet összességében nyereségesen zárták a nógrádi vállalkozások, a nyereség 2,5 milliárd forinttal több, mint az előző évben volt.

A rendezvényen átadták a megyei kereskedelmi és iparkamara által alapított elismeréseket. Nógrád Gazdaságáért díjat kapott a szécsényi székhelyű Lak-ép-ker 1998 Kft. és a bátonyterenyei EMR Villamosgépgyártó és Javító Kft. Ugyancsak Nógrád Gazdaságáért díjban részesült a salgótarjáni Tari Miklós, aki a munkássága során kifejtett fejlesztő és alkotó munkájáért kapta az elismerést.

A Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórháznak ítélte oda a kamara elnöksége az egészségügyi tanulmányokat folytatók színvonalas és eredményes gyakorlati képzéséért.

A két salgótarjáni kitüntetettnek a város önkormányzata nevében Dániel Zoltán alpolgármester adott át ajándékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit