Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Május 31. 09:59, péntek | Helyi
Forrás: police

Kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedtek - videó

Kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedtek - videó

Két férfit és egy nőt vettek őrizetbe a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, illetve a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának segítségével 2019. május 29-én a hajnali órákban lakásán fogtak el két férfit és egy nőt, akik a beszerzett információk alapján új pszichoaktív anyaggal és kábítószerrel kereskedtek.

A nyomozók a rajtaütés után a gyanúsítottak lakásán és tartózkodási helyeiken, összesen hat ingatlanban tartottak kutatást. Ennek során az ingatlanokban közel bruttó 440 gramm, különböző – kristályos, por, növényi törmelék – állagú anyagot találtak, melyek kábítószergyorsteszttel történő vizsgálata különféle új pszichoaktív anyag, illetve kábítószer jelenlétét mutatta ki. Ezen kívül találtak még több, a kábítószer értékesítéséhez, fogyasztásához használatos eszközöket, nagy összegű készpénzt és a kábítószer, új pszichoaktív anyag értékesítéséből befolyt pénzösszegből vásárolt gépjárműveket, ékszereket, nagy értékű televíziókat, melyeket a hatóság tagjai szintén lefoglaltak.

A rendelkezésre álló adatok alapján K. Dániel 26 éves, valamint édesanyja, az 50 éves B.-né R. Irén - jelenleg abasári lakos - akkor még közös salgótarjáni ingatlanában, továbbá a férfi 32 éves rokona, K. Ferenc a korábbi tartózkodási helyén 2018 novemberétől több személy részére értékesített különféle új pszichoaktív anyagnak minősülő port, valamint mefedron tartalmú kábítószert.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a 26 éves és 32 éves férfi, valamint az 50 éves nő társuk ellen - őrizetbe vételük mellett - kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja, míg a 26 éves férfi ellen kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt is eljárást folytat. A hatóság tagjai előterjesztést tesznek a két férfi és a nő letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

2019. Október 14. 13:41, hétfő | Helyi

Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből - videó

Az elmúlt 24 órában hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei. Salgótarján belterületén a térfigyelő kamera által rögzített balesetben egy motoros sérült meg.