Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 26. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kábítószerfogások megyénkben

Kábítószerfogások megyénkben

Az utóbbi két hónapban hét esetben indított büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, az ügyekben 14 ember érintett.

Összesen 120 gramm marihuánát, 12,5 kilogramm, biofűnek nevezett növényi törmeléket, 3,5 kilogrammnyi por alakú anyagot és 1023 tablettát foglaltak le. Ezek egy része vegyész szakértői vélemények szerint már bizonyítottan kábítószernek minősül. Jelentős csapást sikerült mérni a Nógrád megyei kábítószer-kereskedőkre, figyelembe véve, hogy egy átlagos fogyasztó „buliadagja” fél és két gramm között van.
A rendőrség összehangolt elemző-bűnüldöző tevékenységéről, annak eredményéről van szó, és nem arról, hogy Nógrád más megyéknél fertőzöttebb lenne. Tavaly december 13-án egy 21 éves budapesti és egy 20 éves kistarcsai férfit állítottak elő Bátonyterenyén, másnap négy, 18 és 25 év közötti férfit Salgótarjánban. Az idén február 10-én egy 30 éves rétsági és egy 23 éves váci férfit vettek őrizetbe, 16-án pedig házkutatás után egy 34 éves és egy 22 éves isaszegi férfi ellen indítottak eljárást.
Egy bátonyterenyei vendéglátóhelyen egy férfit állítottak elő 18-án, a rendezvényen különböző drogokat foglaltak le. A rendőrség kezdeményezi a hely ideiglenes bezárását, illetve működési engedélyének visszavonását. Egy salgótarjáni garázs ellenőrzésekor egy 25 éves férfit vettek őrizetbe 20-án.
A legnagyobb fogás egy bátonyterenyei eset volt, ebben az ügyben már előzetes letartóztatásban van egy 28 éves helybéli és egy 37 éves nagykürtösi férfi. Náluk annyi biofüvet foglaltak le, amennyi szakértői vélemény szerint 12 ezer adagra elegendő.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)