Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. Június 27. 13:20, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Kábítószer-megelőzési vetélkedő Salgótarjánban

Kábítószer-megelőzési vetélkedő Salgótarjánban

Szer-mentes Palócország záró rendezvényén vettek részt a diákok a Kábítószer-ellenes Világnapon.

Az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019 áprilisában együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy közösen valósítják meg a „Szer-mentes Palócország” elnevezésű kábítószer-megelőzési programot. A megállapodás célja volt többek között, hogy a rendőr-főkapitányság a hagyományos ifjúságvédelmi feladatai mellett újfajta - a civil szervezetek bevonásával kialakított - komplex drogprevenciós programot valósítson meg.

A rendezvénysorozat elsősorban a megye középiskolás diákjait szólította meg, és a különböző bűnmegelőzési programok során a résztvevők olyan ismereteket és készségeket sajátíthattak el, melyek a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, következményeire hívták fel a figyelmüket.

A projekt záró eseményére 2019. június 26-án került sor, a Kábítószer-ellenes Világnapon Salgótarjánban, a Fő téren. A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A vetélkedőn négy csapat vett részt, melyeket Nógrád megyei középiskolák négy-négy fő diákja alkotott. Az akadályversenyen kialakított állomásokon a tanulók a kábítószer fogyasztás megelőzésével, illetve az áldozattá és bűnelkövetővé válás lehetséges elkerülésével kapcsolatos feladatokat oldhattak meg.

A jó hangulatú verseny első helyezését a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola csapata nyerte el. A rendezvény valamennyi résztvevő csapata ajándékokkal térhetett haza, melyeket az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint salgótarjáni és balassagyarmati vállalkozások és civil szervezetek ajánlottak fel.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 10:56, csütörtök | Helyi

Elfogták a kábítószer-kereskedőket

A Nógrád megyei rendőrök egy férfit és egy nőt vettek őrizetbe.

2019. December 12. 10:46, csütörtök | Helyi

A kutyák természetes étrendje

Manapság egyre több kutyatartó szembesül azzal, hogy a modern életmóddal járó betegségek a kutyákat sem kímélik.

2019. December 11. 13:41, szerda | Helyi

Dulakodásból életveszélyt okozó testi sértés kísérlete

A Nógrád megyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki egy patvarci ingatlan udvarán bántalmazta ismerősét.

2019. December 10. 11:30, kedd | Helyi

Biztonságban az adventi időszakban

A Nógrád megyei rendőrök vagyonvédelmi tanácsokkal hívják fel a figyelmet arra, hogyan óvjuk értékeinket a karácsonyi készülődés, illetve az ünnepek alatt.