Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2019. Június 27. 13:20, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Kábítószer-megelőzési vetélkedő Salgótarjánban

Kábítószer-megelőzési vetélkedő Salgótarjánban

Szer-mentes Palócország záró rendezvényén vettek részt a diákok a Kábítószer-ellenes Világnapon.

Az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019 áprilisában együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy közösen valósítják meg a „Szer-mentes Palócország” elnevezésű kábítószer-megelőzési programot. A megállapodás célja volt többek között, hogy a rendőr-főkapitányság a hagyományos ifjúságvédelmi feladatai mellett újfajta - a civil szervezetek bevonásával kialakított - komplex drogprevenciós programot valósítson meg.

A rendezvénysorozat elsősorban a megye középiskolás diákjait szólította meg, és a különböző bűnmegelőzési programok során a résztvevők olyan ismereteket és készségeket sajátíthattak el, melyek a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, következményeire hívták fel a figyelmüket.

A projekt záró eseményére 2019. június 26-án került sor, a Kábítószer-ellenes Világnapon Salgótarjánban, a Fő téren. A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A vetélkedőn négy csapat vett részt, melyeket Nógrád megyei középiskolák négy-négy fő diákja alkotott. Az akadályversenyen kialakított állomásokon a tanulók a kábítószer fogyasztás megelőzésével, illetve az áldozattá és bűnelkövetővé válás lehetséges elkerülésével kapcsolatos feladatokat oldhattak meg.

A jó hangulatú verseny első helyezését a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola csapata nyerte el. A rendezvény valamennyi résztvevő csapata ajándékokkal térhetett haza, melyeket az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint salgótarjáni és balassagyarmati vállalkozások és civil szervezetek ajánlottak fel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 12:16, szerda | Helyi

Figyelmesen a közutakon a kánikulában!

A tartós hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége.

2020. Július 07. 12:31, kedd | Helyi

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

2020. Július 06. 11:58, hétfő | Helyi

Rendőrkézen a bátonyterenyei kifosztás gyanúsítottja

Egy 38 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Július 06. 11:55, hétfő | Helyi

Útlezárás versenyautó-tesztelés miatt

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani Cered és Zagyvaróna között.